Un iPhone din prima generație, lansat în 2007 și încă sigilat, va fi scos la licitație, iar prețul final ar putea ajunge la 50.000 de dolari

Un iPhone din prima generație, lansat în 2007 și încă sigilat, va fi scos la licitație, iar prețul final ar putea ajunge la 50.000 de dolari
Sursa foto: Pixabay

Când Karen Green a primit un job de conducere la PetSmart în 2007, prietenii ei i-au oferit un cadou: iPhone-ul de prima generație, care tocmai a apărut în acea vară.

iPhone-ul original avea un ecran de 3,5 inchi, o cameră de 2 megapixeli și browser web Safari; a fost disponibil inițial cu doar 4 GB sau 8 GB de stocare și s-a vândut pentru 599 USD, scrie businessinsider.

A existat o singură problemă: Green avea deja trei linii telefonice cu Verizon, iar iPhone-urile la acea vreme puteau folosi doar AT&T.

În loc să plătească taxe mari de reziliere și să riște să-și piardă numărul de telefon, Green a lăsat telefonul pe un raft ani de zile, nedeschis și nefolosit, înfășurat într-o pereche de pijamale de pâslă pentru o măsură suplimentară.

Însă 15 ani mai târziu, iPhone-ul lui Green – încă în ambalajul original – ajunge la licitație, de unde ar putea aduce cel puțin 50.000 de dolari.

Licitația, gestionată de LCG Auctions, începe joi și se încheie pe 19 februarie. De-a lungul anilor, Green s-a gândit să vândă telefonul de câteva ori. Când a auzit de o altă listă originală, nedeschisă, de iPhone pe eBay pentru 10.000 de dolari, a luat notă. „M-am gândit în sinea mea: „O, Doamne, cred că am originalul”, a spus ea. „Mi-am sunat fiul și mi-am spus: „Du-te și ia telefonul și asigură-te că nu este deschis”.

Dispozitivul era de fapt nedeschis și iPhone-ul original. Curios cât a meritat, Green a participat la emisiunea TV în timpul zilei „Doctor & the Diva” în 2019 pentru un segment în care o mână de telespectatori ar putea avea articole evaluate.

iPhone-ului lui Green a primit o valoare estimată la 5.000 de dolari. Green a ținut telefonul încă câțiva ani. În octombrie, ea a aflat de o altă vânzare mare pentru un iPhone sigilat din fabrică, de prima generație; acel telefon a fost licitat pentru aproape 40.000 de dolari. La acea vreme, ea tocmai își începea afacerea, un studio de tatuaje cosmetice numit Tattician, situat în New Jersey.

„Dacă aș putea să rețin telefonul încă 10 ani, probabil că aș face-o”, spune ea. „Singurul motiv pentru care vând acel telefon este că trebuie să susțin această afacere.”

Green a contactat casa de licitații LCG Auctions. Dar mulți alții care au auzit despre licitația din octombrie au sunat și ei. „Am primit apeluri de la toată lumea, dar 99% dintre ei nu au avut același lucru”, a spus fondatorul LCG Auctions, Mark Montero. „Dar Karen avea o piesă cu adevărat unică, cu o poveste grozavă în spate.”

„A fost șocant pentru că am primit atât de multe erori”, a adăugat el. Licitația va începe de la 2.500 de dolari, dar se estimează că telefonul va ajunge la 50.000 de dolari sau mai mult, pe baza prețului de vânzare din licitația din octombrie și a acoperirii sale mediatice pe scară largă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)