Vești bune pentru persoanele care merg în străinătate. Cum pot beneficia de roaming gratuit până în 2032

Vești bune pentru persoanele care merg în străinătate. Cum pot beneficia de roaming gratuit până în 2032
Foto: Pixabay.com

Persoanele care merg în străinătate, pe teritoriul UE, fie că vorbim de călătorii de vacanță sau călătorii în interes de serviciu, vor putea beneficia de roaming gratuit până în 2032.

Liderii europeni au decis să extindă roamingul până în 2032, fără să mai existe taxe suplimentare.

Călătorii din UE, roaming gratuit până în 2032

Sistemul existent prevede ca cetățenilor nu li se pot aplica taxe suplimentare pentru apelurile efectuate în timpul unei călătorii în UE. Măsură se aplică și la utilizarea datelor mobile pe teritoriul UE. Astfel acest plan tarifar a fost prelungit până în 2032, notează Antena 3.

Cetățenii din UE, aflați în vacanță sau în orice călătorie în interiorul Uniunii Europene vor putea da telefoane, mesaje de tip sms și își vor putea utiliza datele mobile fără să existe taxe suplimentare, dar și la aceleași calități ca în țara de origine. Totodată, va exista și un acces mai bun la serviciile de telecomunicații de urgență.

Cetățenii UE nu vor avea taxe suplimentare la apeluri

În interiorul Uniunii Europene, cetățenii care călătoresc dintr-o țară în alta vor putea efectua aceste apeluri fără să se lovească de taxe suplimentare.

Mai mult decât atât, în aceste cazuri se vor putea realiza mai ușor comunicațiile și în special problemele în cazul în care utilizatorilor li se vor percepe taxe suplimentare la apeluri și sms-uril, dar și la utilizarea de date mobile, din cauza unor erori.

Urmăriți B1TV.ro și pe