Vladimir Putin anunță PRIMUL RĂZBOI tehnologic al erei digitale

Vladimir Putin anunță PRIMUL RĂZBOI tehnologic al erei digitale
Sursă foto: Hepta.ro

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg că ne apropiem cu pași repezi de un război tehnologic de amploare, anunță CNBC.

Liderul rus și-a argumenmtat discursul prin încercarea SUA de a scoate de pe piață gigantul chinez Huawei.

Să ne uităm la situația companiei Huawei, de exemplu. Se fac încercări – nu de a intra în concurență, ci de a o scoate abrupt de pe piață internațională. În unele cercuri se vorbește chiar de primul război tehnologic al erei digitale.

Washingtonul a criticat îndelung Huawei dar și o altă companie chineză, ZTE, pe care le-a acuzat de conexiuni dubioase cu guvernul de la Beijing. În luna mai, când războiul comercial SUA-China a escaladat, administrația Trump a pus Huawei pe lista neagră invocând motive de securitate națională.

Putin a mai declarat că tentativa de monopolizare a noului val tehnologic de către câteva țări adâncește inegalitate globală și duce la destabilizare.

În ciuda dezmințirilor date de Huawei acuzațiile americane privind breșele de securitate, companii precum Google, Intel și Qualcomm, au tăiat legăturile cu China.