WhatsApp face schimbări importante la funcția de apel video. Ce aduce nou aplicația de mesagerie

WhatsApp face schimbări importante la funcția de apel video. Ce aduce nou aplicația de mesagerie
Sursa foto: Pixabay

WhatsApp a lansat modul Picture-in-Picture pentru apelurile video. Iată cum puteți utiliza funcția pentru a face mai multe sarcini fără a întrerupe apelurile video, scrie techcrunch.

Noutățile la funcția de apel video

Platforma de mesagerie deținută de meta WhatsApp are acum un mod Picture-in-Picture pentru apeluri video. WhatsApp a anunțat funcția în decembrie anul trecut, iar de atunci, este disponibilă pentru testerii beta. În timp ce participă la apeluri video pe WhatsApp, utilizatorii ar putea fi nevoiți să minimizeze aplicația pentru a verifica ceva pe telefonul lor, cum ar fi o imagine, un e-mail sau un mesaj text. Până acum, utilizatorii trebuiau să întrerupă apelul video pentru a face asta, dar apariția Picture-in-Picture pentru apelurile video schimbă acest lucru.

Funcția Picture-in-Picture (PiP) pentru apelurile video vine ca parte a celei mai recente actualizări iOS a WhatsApp (versiunea 23.3.77) din februarie. 18, 2023. Prin urmare, utilizatorii trebuie să actualizeze aplicația înainte de a încerca să utilizeze funcția. Deși funcția nu este încă disponibilă pentru WhatsApp pe dispozitivele Android, modul de utilizare ar trebui să fie același pe ambele sisteme de operare mobile odată ce devine disponibilă.

Mai întâi, mergeți la magazinul de aplicații pentru a actualiza WhatsApp la cea mai recentă versiune disponibilă. Acum deschideți aplicația și inițiați un apel video. Ori de câte ori este nevoie să deschideți o altă aplicație, minimizați WhatsApp glisând din partea de jos a ecranului. WhatsApp va continua apelul video într-o fereastră mică care plutește peste alte aplicații fără a se întrerupe. Pentru a minimiza un apel video în curs, utilizatorii WhatsApp pot apăsa săgeata îndreptată spre stânga din colțul din stânga sus al ecranului, care deschide secțiunea de chat-uri WhatsApp.

Pentru a accesa o altă aplicație în timp ce participați la un apel video, minimizați apelul video apăsând butonul de pornire (Android) sau glisând în sus din partea de jos a ecranului (iOS) și navigând la aplicația necesară. Deși WhatsApp nu a lansat funcția Picture-in-Picture pentru utilizatorii de Android, aceștia pot activa modul Picture-in-Picture al dispozitivului lor ca o soluție. Accesați aplicația „Setări” și tastați „Imagine în imagine” în caseta de căutare din partea de sus. Dacă telefonul acceptă funcția, utilizatorii o pot activa pentru WhatsApp și pot minimiza apelurile video fără întreruperi.

Împreună cu Picture-in-Picture pentru apeluri video, WhatsApp pentru iOS primește și subtitrări atunci când trimiteți documente și asistență pentru subiecte și descrieri de grup mai lungi. Recent, WhatsApp a lansat o funcție care permite utilizatorilor Android să trimită împreună 100 de fotografii/videoclipuri. Anterior, această limită a fost setată la 30. Cu toate acestea, această caracteristică nu este încă disponibilă pentru utilizatorii WhatsApp iOS.

Urmăriți B1TV.ro și pe