WhatsApp foloseşte propriile Stories pentru a încerca să-i liniștească pe utilizatori cu privire la confidențialitate

WhatsApp foloseşte propriile Stories pentru a încerca să-i liniștească pe utilizatori cu privire la confidențialitate

Aplicația de mesagerie deținută de Facebook încă se luptă cu percepțiile greșite cu privire la viitoarele modificări ale politicii sale de confidențialitate. Astfel, rețeaua de socializare a început să posteze mesaje pe Stories utilizatorilor despre „angajamentul său față de confidențialitatea dvs.”.

Mesajele din aplicație apăreau sâmbătă pentru membrii personalului The Verge din SUA și Marea Britanie, iar unii utilizatori au raportat că mesajele de stare – versiunea WhatsApp a Snapchat Stories sau Twitter Fleets – apar în India de ceva vreme.

„Au existat multe dezinformări și confuzii în legătură cu actualizarea noastră recentă și vrem să îi ajutăm pe toți să înțeleagă faptele din spatele modului în care WhatsApp protejează confidențialitatea și securitatea oamenilor”, a spus un purtător de cuvânt al WhatsApp într-un e-mail către The Verge . „În viitor, vom oferi actualizări persoanelor în fila Stare, astfel încât oamenii să audă direct de WhatsApp. Prima noastră actualizare reafirmă că WhatsApp nu vă poate vedea mesajele personale și nici Facebook, deoarece acestea sunt protejate prin criptare end-to-end. ”

Mesajele citeau „Un lucru care nu este nou este angajamentul nostru față de confidențialitatea dvs.” și un memento că „WhatsApp nu poate citi sau asculta conversațiile dvs. personale deoarece sunt criptate de la un capăt la altul”.

WhatsApp, noi clauze pentru partajarea datelor cu Facebook

Acestea fac parte dintr-un efort mai mare din partea WhatsApp pentru a risipi percepțiile greșite despre o actualizare viitoare a politicii sale de confidențialitate. Actualizarea este menită să explice modul în care companiile care folosesc WhatsApp pentru serviciul clienți pot stoca jurnalele chat-urilor lor pe serverele Facebook. WhatsApp a previzualizat modificările din chaturile de afaceri în noiembrie. Având în vedere istoricul Facebook al gafelor de confidențialitate, totuși, utilizatorii au interpretat greșit modificările aduse politicii de confidențialitate pentru a însemna că WhatsApp ar necesita partajarea informațiilor de profil sensibile cu Facebook.

Compania a postat o pagină de întrebări frecvente despre modificări și a respins data la care actualizarea va intra în vigoare din februarie până în mai. Acesta a emis o declarație la începutul acestei luni, abordând confuzia pentru a reitera ceea ce ar acoperi noua politică de confidențialitate: „Actualizarea nu schimbă practicile de partajare a datelor WhatsApp cu Facebook și nu afectează modul în care oamenii comunică în privat cu prietenii sau familia oriunde s-ar afla în lume. WhatsApp rămâne profund angajat în protejarea confidențialității oamenilor. Comunicăm direct cu utilizatorii prin WhatsApp despre aceste modificări, astfel încât aceștia să aibă timp să revizuiască noua politică în cursul lunii următoare”.

Din ce în ce mai mulți internauți renunță la WhatsApp pentru alte aplicații de mesagerie

Pe fondul confuziei care a urmat, aplicațiile rivale de mesagerie Signal și Telegram au văzut recent o creștere a noilor utilizatori. Telegram a declarat săptămâna trecută că a adăugat posibilitatea utilizatorilor de a-și importa istoricul chaturilor din WhatsApp . Și Signal a adăugat la aplicația sa noi funcții de chat mainstream, precum autocolante și imagini de fundal animate.

Tags:
Ultima oră
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)