Windows 10 renunță la browserul Explorer

Windows 10 renunță la browserul Explorer
Windows 10 / Foto: Hepta.ro

O actualizare distribuită prin serviciul Windows Updates înlătură și ultimele vestigii care asigurau compatibilitatea cu vechi aplicații web, folosite de companii și organizații care și-au neglijat actualizarea infrastructurii informatice.

Astfel, Windows 10 va elimina legendarul Explorer -anunță go4it.

La fel ca plugin-ul Adobe Flash, web browser-ul lansat în urmă cu peste 25 de ani apare preinstalat chiar și cu cel mai recent build Windows 10.

Potrivit Microsoft, motivul pentru care Internet Explorer a fost păstrat atât de mult este nevoia clienților business de a păstra compatibilitatea cu infrastructura IT existentă, alcătuită din aplicații și elemente de interfață gândite în jurul acestuia.

Echivalentul lui Windows XP în era Windows 10, Internet Explorer de regulă nu ajungi să-l folosești pentru că PC-ul tău nu ar putea rula Microsoft Edge, ci pentru că alte elemente din infrastructura IT a organizației tale solicită asta în mod expres, menționează sursa citată.

Explorer devine legendă

Documentația tehnică furnizată de Microsoft pentru sistemul de operare Windows 10 specifică în mod fără echivoc retragerea suportului pentru aplicații care depind de Internet Explorer pentru compatibilitate.

Măsura era planificată pentru 15 iunie 2022 dar a fost amânată la cererea companiilor care au întârziat cu actualizarea platformelor folosite.

La fel ca în cazul Windows XP, companiile pot opta contracost pentru Long-Term Servicing Channel (LTSC), un serviciu care asigură suport extins pentru produsele Microsoft nesuportate oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe