Alertă printre utilizatorii acestui tip de Windows: FBI tocmai a făcut anunţul!

Alertă printre utilizatorii acestui tip de Windows: FBI tocmai a făcut anunţul!

O nouă alertă pentru utilizatorii sistemului de operare Windows. FBI a anunțat că firmele care folosesc sistemul de operare Windows 7 prezintă un risc mai mare de a fi victime ale hackerilor din cauza lipsei actualizărilor de securitate.

Platforma Microsoft nu mai beneficiază de suport de la începutul acestui an. Potrivit FBI atacatorii se axează de obicei pe sistemele de operare care nu mai primesc actualizări, transmiteZDNet.

Prin urmare, FBI le cere companiilor să ia în calcul posibilitatea actualizării sistemelor de operare la versiuni mai noi. Cu atât mai mult cu cât Microsoft încă le permite utilizatorilor de Windows 7 cu licență originală să treacă la Windows 10 fără costuri suplimentare.

Companiile, reticente în a trece la Windows 10

Cu toate acestea, multe computere folosite de companii nu au caracteristicile tehnice necesare pentru a suporta Windows 10 sau firmele respective folosesc software care nu este compatibil cu noua platformă dezvoltată de Microsoft.

„Totuși, aceste provocări nu depășesc prierderile de proprietate intelectuală și amenințările la adresa unei organizații”, notează FBI.

Nu de mult,Garminle-a plătit unor hackeri o recompensă de 10 milioane de dolari pentru a-și recupera datele criptate printr-un atac de tip ransomware. În mod cert, investiția în actualizarea sistemelor ar fi costat compania mai puțin. Pierderile pe termen lung, cauzate de imaginea deteriorată, sunt însă și mai mari.

Vulnerabilităţi majore pentru sute de milioane de computere

FBI avertizează că există câteva vulnerabilități majore care vizează Windows 7. Printre acestea se numără EternalBlue, folosită în atacul original WannaCry, dar și BlueKeep, prin care hackerii preiau controlul asupra sistemelor care au protocolul RDP (Remote Desktop Protocol) activat.

Pentru multe vulnerabilități există actualizări oferite de Microsoft, dar multe companii nu le-au instalat.

Pe 14 ianuarie, când suportul Microsoft a încetat,Windows 7 era folosit de aproximativ 400 de milioane de utilizatori.

Sistemul de operare a fost lansat în 2009 şi a devenit extrem de repede foarte popular, Microsoft având vândute 100 de milioane de licenţe.

Tags: