Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara. Prognoza în ziua alegerilor locale 2020 (FOTO)

Alertă meteo de vreme severă! Cod portocaliu și galben de furtuni în toată țara. Prognoza în ziua alegerilor locale 2020 (FOTO)
FOTO: Pixabay.com

Vreme extrem de capricioasă în acest weekend. În intervalul 25 – 27 septembrie, adică și în ziua alegerilor locale, va ploua în aproape toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, vineri, într-un comunicat, că două coduri, galben și portocaliu, vor intra în vigoare de vineri seară, respectiv sâmbătă dimineață.

Cod galben de ploi în intervalul 25septembrie, ora 23:00 – 27septembrie, ora 06:00

Meteorologii anunță că în intervalul cuprins între vineri, 25 septembrie, ora 23.00 și duminică, 27 septembrie, ora 6.00, va fi cod galben de ploi.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului.

Cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, sâmbătă și duminică. Este vizată aproape toată țara

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Meteorologii mai atrag atenția că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Codportocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, sâmbătă și duminică. Este vizată aproape toată țara

Totodată, ANM avertizează că va fi în vigoare și un cod portocaliu de vreme extrem de rea.

Vor fi ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în intervalul sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00 – duminică, 27 septembrie, ora 03:00.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.

Cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, sâmbătă și duminică. Este vizată aproape toată țara