ANM: Atenționare nowcasting de furtună în patru județe. Meteorologii au emis atenționări de cod galben și portocaliu

ANM: Atenționare nowcasting de furtună în patru județe. Meteorologii au emis atenționări de cod galben și portocaliu
FOTO: Pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare imediată cod galben de furtună, valabilă până luni, la ora 17:30 în județul Ialomiţa și Călărași, dar și în Dolj. Sunt prognozate averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.

În Ialomița intră sub atenționare: Slobozia, Țăndărei, Amara, Grivița, Scânteia, Munteni-Buzău, Căzănești, Săveni, Ciochina, Reviga, Perieți, Traian, Miloșești, Gheorghe Doja, Sălcioara, Ograda, Gheorghe Lazăr, Cocora, Grindu, Ciulnița, Sudiți, Andrășești, Sfântu Gheorghe, Bucu, Balaciu, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești, Albești, Colelia, Sărățeni, Buești, iar în județul Călăraşi sunt vizate:Călărași, Modelu, Dragalina, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Mânăstirea, Roseți, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Jegălia, Spanțov, Cuza Voda, Independența, Lupșanu, Chiselet, Dorobanțu, Unirea, Ștefan cel Mare, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă, Vâlcelele, Frăsinet, Ulmu, Dichiseni.

Înjudețul Dolj, furtuna va loviînBăilești, Dăbuleni, Moțăței, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ostroveni, Bistreț, Bârca, Gighera, Rast, Bechet, Cerăt, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Dobrești, Rojiște, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Măceșu de Jos, Cârna, potrivit ANM.
Este cod portocaliu de furtună și în județeleIaşi și Arad, unde sunt așteptate averse care vor depăși 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii

Cum va fi vremea în săptămâna 27 iulie – 3 august 2020

În Maramureș vreme se va încălzi simțitor începând cu ziua de miercuri, când temperaturile maxime vor ajunge până la 31 de grade Celsius. Minimele din regiune vor fi cuprinse între 15 și 18 grade. Cerul va fi mai mult senin, local înregistrându-se înnorări accentuate.

În Crișana și în Banat începând de marți se vor înregistra temperaturi caniculare. Maximele vor fi cuprinse între 33 și 34 de grade Celsius, iar valorile minime se vor încadra în intervalul 14 până la 20 de grade.

În Transilvania cerul va fi variabil la începutul intervalului, iar ploile vor continua până miercuri, când cerul se anunță senin. Maximele din regiune vor ajunge până la 31 – 32 de grade Celsius. Minimele din termometre nu vor coborî sub 11 grade.

În Moldova meteorologii anunță vreme caniculară. Cerul va fi mai mult senin, iar maximele din termometre vor fi cuprinse în intervalul 30 până la 36 de grade Celsius. Odată cu valorile caniculare, va exista și un disconfort termic accentuat. Minimele din regiune vor fi cuprinse între 15 și 22 de grade.

În Oltenia vremea se menține caniculară, cerul fiind mai mult senin. Aici mercurul din termometre nu va urca mai mult de 35 de grade, iar minimele termice vor fi de 14 până la 20 de grade.

În Muntenia meteorologii anunță temperaturi ridicate, valori coniculare și dinsconfort termic accentuat. Maximele din regiune vor fi cuprinse între 30 și 37 de grade Celsius. Valorile mine se vor încadra între 16 și 22 de grade.

Nici în Dobrogea valorile maxime nu vor fi mai mici. Pentru această regiune sunt anunțate maxime de până la 37 de grade Celsius și minime cuprinse în intervalul 20 până la 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, în această săptămâna vreme va fi frumoasă. Cerul se anunță mai mult senin, iar maximele termice vor fi cuprinse între 34 de grade marți și 36 de grade în timpul zilei de vineri.

Prognoza meteo la munte

La munte meteorologii anunță vreme instabilă în prima jumătate a intervalului, mai ales în zonele de nord și nord-vest. Începând de miercuri însă vremea se va îmbunătății simțitor și în regiunile montane, temperaturile maxime fiind mai ridicate față de începutul intervalului. Maximele din zonele montane vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele termice de la Constanța vor fi cuprinse între 30 și 31 de grade Celsius.