Cod galben de vânt puternic în toate aceste regiuni ale țării. Rafalele vor ajunge până la 90 – 100 km/h

Cod galben de vânt puternic în toate aceste regiuni ale țării. Rafalele vor ajunge până la 90 – 100 km/h

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod glaben pentru vânt puternic, valabilă în cursul zilei de 28 septembrie. Totodată, în cursul zilei de astăzi este valabilă și o avertizare de tip cod galben de ceață, care va determina vizibilitatea local sub 200 m.

În Romînia sunt în vigoare la acest moment două avertizări de tip cod galben, emise de meteorologi.

Cod glaben de ceață

Codul galben pentru ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m, a intrat în vigoare la la data de 28 septembrie ora 7.15 și se încheie la ora 9.00. Aceasta vizează zonele: Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Cog galben de vânt puternic

În cursul zilei de 28 septembrie, meteorologii anunță rafale de vânt în cele mai multe zone din țară. Avertizarea este valabilă până la pra 12.00 și vizează județele: Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m. În toate aceste regiuni, vântul ca atinge viteze de până la 90 – 100 de km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în Județul Caraş-Severin: zona joasă; aici viteza rafalelor fiind de 60 – 70 km/h.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot