Ploi abundente în toată țara, până duminică. Cod galben în 5 județe din sud-estul țării

Ploi abundente în toată țara, până duminică. Cod galben în 5 județe din sud-estul țării
Umbrella in the rain in vintage color tone

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat sâmbătă avertizarea de ploi puternice. 5 județe din sud-estul României au fost plasate sub cod galben de adverse până duminică dimineață. Acestea sunt Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

Începând de sâmbătă dimineața, până duminică la ora 8.00, în sudul, estul și centrul țării va continua să plouă, iar în sud-est ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp în sud-estul Munteniei și în sudul Dobrogei.

Ploi, în general moderate cantitativ (10…20 l/mp) se vor semnala local în restul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia și sudul Moldovei.
În regiunile sud-estice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

Vremea în București

Și în Bucureşti vremea va fi mohorâtă până duminică dimineaţa. Ploaia este însoțită de intensificări ale vântului şi temperaturi maxime ce nu vor depăşi 13 grade Celsius.

Temporar va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 10 – 15 litri/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei, când se vor atinge viteze de 40 – 45 km/h. Temperatura maximă va fi de 12 – 13 grade Celsius, iar cea minimă de 8 – 9 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe