Prognoza meteo, azi, 12 decembrie 2020. Va ploua în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo, azi, 12 decembrie 2020. Va ploua în majoritatea regiunilor
Sursa Foto: Hepta

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 12 decembrie 2020. Potrivit acestora, va ploua în majoritatea regiunilor, vremea va fi închisă, dar caldă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 12 decembrie 2020

Mai exact, astăzi, la fel ca în ziua anterioară, vremea va fi închisă, dar caldă, în vestul, centrul şi sud-estul ţării. Va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi estice se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 litri pe metrul pătrat. În nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile şi vor fi importante cantitativ, astfel că se vor acumula cantităţi de apă de peste 20 – 30 litri pe metrul pătrat. În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 13 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -2 şi 10 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea în zonele joase de relief local va fi ceaţă asociată trecător cu burniţa.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi noros şi mai ales pe parcursul zilei şi seara va ploua. Se vor acumula cantităţi de apă de 10 – 15 litri pe metrul pătrat. Vântul va sufla slab, cu viteze la rafală de 30 -35 kilometri pe oră. In orele amiezii se vor înregistra 9 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 5 – 6 grade Celsius. Dimineața va fi ceaţă asociată cu burniţa.

Prognoza meteo la munte

La munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, astfel ca se vor acumula cantităţi de apă de peste 20 – 30 litri pe metrul pătrat. La altitudini mari, va ninge şi se va depune strat de zăpadă consistent. În special pe creste, vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 70 – 80 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilitaţii. Maximele vor fi intre -1 si 5 grade Celsius. Cel mai cald o sa fie în Poiana Brașov și Predeal.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, va ploua slab în timpul zilei. Temperatura maxima va fi de 13 grade Celsius, iar cea minimă de 9 grade Celsius.