Prognoza meteo, azi, 18 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara

Prognoza meteo, azi, 18 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și temperaturi scăzute în toată țara
FOTO: Pixabay.com

În cursul zilei de astăzi, 18 noiembrie, meteorologii anunță ploi în cea mai mare parte a teritoriului. În zonele montane, românii se pot aștepta chiar la lapoviță și izolat, pe creste, acolo unde vor exista și intensificări ale vântului, condiții de ninsoare.

Vremea se răcește față de prima parte a săptămânii, însă valorile vor rămâne în continuare pozitive. În timpul nopții, meteorologii anunță că nu vor exista temperaturi sub limita de 0 grade Celsius.

În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie, vreme se răcește simțitor pe întreg teritoriul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea nu vor fi negative și se vor încadra între 1 și 10 grade Celsius.

În extremitatea de este a țării sunt așteptate rafale de până la 40 – 50 de km/h, iar în zonele montane precipitațiile vor fi sub formă de lapovitță și chiar ninsoare.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 18noiembrie 2020

Dobrogea

Vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade și o medie a valorilor minime de 5…7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cursul zilei de azi, însă averse se vor semnala începând de miercuri.

Muntenia

Media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 6…7 grade, iar aceste valori diurne se vor menține fara variații semnificative până la finalul lunii noiembrie. În ziua de 18 noiembrie, aria ploilor va cuprinde cea mai mare parte a regiunii. Sunt posibile precipitații.

Oltenia

Valorile termice se vor situa, în general, peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii de 11…12 grade și minime de 3…6 grade. Vor fi ploi slabe astăzi în Oltenia.

Transilvania

Media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8…10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. Va ploua temporar pe tot parcursul zilei.

Maramureș

Media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar a minimelor de 2…5 grade, caracterizînd o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

Banat

Maxime la nivelul regiunii se vor situa în jur de 12 grade și minime de 4…6 grade. În cursul zilei de astăzi se vor semnala ploi slabe.

Crișana

Se vor semnala ploi slabe în dimineața zilei de miercuri. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni, însă temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul 5 – 8 grade Celsius.

Moldova

Valorile termice vor scădea accentuat de la o medie de 11…12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 5…6 grade în cursul zilei de azi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 17 și 18 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală se vor semnala condiții de ceață în dimineața zilei de miercuri. Pe parcursul zilei de 18 noiembrie, cerul va fi mai mult noros, iar la orele prânzului se vor înregistra ploi slabe. Maximele vor fi cuprinse între 9 și 10 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 6 și 7 grade.

Prognoza meteo la munte

Valorile termice diurne se vor menține în general pozitive, cu o medie cuprinsă între 3 și 6 grade. Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane în 17 și 18 noiembrie.

În regiunile montane vântul va suflat moderat, local semnalându-se rafale cu viteze de până la 60 km/h, pe creste. În aceste regiuni, precipitațile ar putea căpăta forme de lapovitță și chiar ninsoare.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi mai mult noros. La Constanța sunt anunțate ploi, iar maximele se vor încadra în intervalul 9 – 10 grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 8 și 9 grade.

Ultima oră
20:15 - Cristian Boureanu, implicat într-un accident în centrul Bucureștiului (FOTO)
20:03 - City Insurance a rămas fără autorizație de funcționare. Poziția oficială a ASF
19:58 - Ionel Dancă: Ludovic Orban câștigă! În pofida presiunilor și împotriva tuturor forțelor văzute și nevăzute, moțiunea sa a obținut votul de susținere a 20 de filiale PNL
19:42 - Cristian Bușoi: Alegațiile precum că Ursula von der Leyen și-ar fi amânat vizita în București după congresul PNL sunt pure fabulații. Agenda sa e foarte încărcată și nu e făcută peste noapte
19:29 - Mirel Rădoi a anunțat stranierii pentru meciurile cu Germania și Armenia
19:22 - Asztalos Csaba (CNCD): Certificatul verde COVID în sine nu are elemente de discriminare, dar e important ca aceste restricții, în intepretarea mea, să fie adoptate prin lege, nu prin acte administrative (VIDEO)
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie