Prognoza meteo, azi, 24 octombrie 2020. Cer senin în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo, azi, 24 octombrie 2020. Cer senin în aceste regiuni ale țării
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii anunță vreme caldă și frumoasă în acest weekend. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maximele termice se vor încadra în limita normală pentru această perioadă a anului, iar izolat se vor semnala înnorări trecătoare.

În cursul zilei de sâmbătă vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a teritoriului. Maximele anunțate astăzi de către meteorologi se vor încadra în intervalul 15 – 24 de grade Celsius. Minimele anunțate de către ANM vor fi cuprinse în intervalul 4 – 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul și dus-estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a teritoriului european, în special în regiunile sudice. Astfel, va predomina o vreme frumoasă, înnorări trecător și nu va ploua.

Prognoza meteo în principalele regiuni ale țării. Cum va fi vremea azi, 24 octombrie 2020

În Maramureș maximele termice din cursul zilei de astăzi nu vor depăși 18 grade Celsius, în timp ce în cursul nopții mercurul din termometre nu va coborî sub 1 grad.

În Moldova și în Banat astăzi meteorologii au anunțat temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius. Minimele vor fi însă cuprinse în intervalul 0 – 10 grade în Banat și 3-9 grade în Moldova.

În Crișana și în Transilvania se vor înregistra maxime de până la 19 de grade Celsius. În Tranvilania însă meteorologii anunță și cele mai mici temperaturi din țară, mainimele ajungând până la -6 grade în cursul nopții, în regiunile montante.

În Muntenia și Oltenia maximele vor ajunge până la 23 de grade Celsius, în timp ce minimele până la 6 grade.

Prognoza meteo în București

În Capitală cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele din termometre vor atinge 23 de grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopții vor ajunge până la 6 grade.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea va fi predominant frumoasă, însă rece. Temperaturile minime vor corâ sub 0 grade Celsius în anumite regiuni, iar maximele nu vor depăși 11 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi mai mult senin, însă dimineața vor exista condiții de ceață în Dobrogea. Maximele înregistrate la Constanța vor fi de 21 grade Celsius, iar valorile minime vor ajunge până la 11 grade.