Prognoza meteo, azi, 25 februarie 2021. Vremea se va încălzi

Prognoza meteo, azi, 25 februarie 2021. Vremea se va încălzi
Foto: pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 25 februarie 2021. Potrivit acestora, vremea se va încălzi.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 25 februarie 2021

Mai exact, astăzi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea se va încălzi şi va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief se vor semnala nebulozitate stratiformă, ceaţă şi posibil burniţă, local în primele ore ale intervalului şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade, iar cele minime între -6 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în Dealurile de Vest.

Amintim că meteorologul Radul Ilea a vorbit pentru B1 TV despre prognoza meteo de săptămâna acesta. Potrivit acestuia, cerul va rămâne înnorat, izolat, doar în zonele joase de relief, unde se va semnala și ceață. Cele mai ridicate temperaturi vor fi resimțite în Banat și Oltenia.

„Într-adevăr, o vreme cu aspecte de primăvară, doar niște nori joși și ceață în zonele joase de relief mai împiedică aspect de vreme frumoase. În schimb, în zonele deluroase și pe la munte, mai mult senin în următoarele zile. Ca aspect, vreme în general frumoasă la munte, mai mohorâtă în zonele joase, iar sub raport termic, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestea perioadă. Cel mai cald va fi sud-vestul țării, adică prin sudul Banatului și prin vestul Olteniei”, a spus meteorologul.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit la această data. Se va semnala nebulozitate joasă stratiformă şi posibil ceaţă în prima parte a zilei şi spre sfârşitul intervalului, iar în rest cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 3…4 grade, mai scăzută în zona preoraşeneasca spre 1 grad.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va încălzi şi va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, dar pe văi şi în depresiuni se vor semnala nebulozitate stratiformă, ceaţă şi posibil burniţă, pe alocuri în primele ore ale intervalului şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre cerul va fi senin în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.