Prognoza meteo, azi, 27 octombrie 2020. În sudul şi în centrul țării va fi ceaţă

Prognoza meteo, azi, 27 octombrie 2020. În sudul şi în centrul țării va fi ceaţă
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru marți, 27 octombrie 2020. Potrivit acestora, în sudul şi în centrul țării va fi ceaţă, asociată izolat cu burniţa.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 27 octombrie 2020

Mai exact, azi, 27 octombrie 2020, în estul României va ploua slab și se va semnala ceaţă, mai ales noaptea. În sudul şi în centrul țării va fi ceaţă, asociată izolat cu burniţa la începutul zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 22 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade Celsius.

Amintim că începând cu mijlocul săptămânii trecute, un val de aer cald perturbă temperaturile deosebit de scăzute care s-au instalat în România. Chiar și așa, maximele nu vor depăşi 19 grade în sud-estul ţării, iar bruma va cădea în zonele depresionare.

Tendința de încălzire se menține pănâ la sfârșitul lunii octombrie, însă din noiembrie, temperaturile încep să semene cu cele de toamnă târzie. La munte încep să își facă apariţia şi primele ninsori serioase.

În această stăptămână, vremea caldă se menține în toată țara, iar precipitaţiile se răresc mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 14 grade Celsius în jumătatea nordică a ţării şi 12-17 grade în cea sudică.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, va fi cald. În primele ore ale zilei şi noaptea va fi ceaţă. Temperatura maximă va fi de 19 de grade Celsius, iar cea minimă de 8 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Și la munte va fi cald. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări uşoare în zona înaltă şi în Munţii Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 si 15 grade Celsius. Cel mai cald va fi mâine în Poiana Brașov și Predeal. Mercurul din termometre va atinge 15 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre cerul va fi parțial înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 20 de grade Celsius și cea minimă de 13 grade Celsius. Șanse de precipitații vor fi de 10%.