Prognoza meteo, azi, 28 octombrie 2020. Vremea se va menţine caldă

Prognoza meteo, azi, 28 octombrie 2020. Vremea se va menţine caldă
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru miercuri, 28 octombrie 2020. Potrivit acestora, vremea se va menţine caldă pentru sfârşitul lunii octombrie.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 28 octombrie 2020

Mai exact, azi, spre deosebire de ziua anterioară, vremea se va menţine caldă pentru sfârşitul lunii octombrie. În regiunile extracarpatice va fi înnorat si va ploua slab. Dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 20 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 2-3 grade Celsius în depresiuni.

În următoarele zile, vreme se va încălzi ușor, în cea mai mare parte a teritoriuluiu. Spre finalul săptămânii însă, un val de aer rece lovește România, iar mercurul din termometre va scădea semnificativ, izolat se vor înregistra averse sub formă de lapovită și ninsoare, după cum avertizează meteorologii.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele 7 zile, iar meteorologii anunță vreme caldă în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo pentru București

În București, va fi înnorat în prima parte a zilei şi noaptea, când va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 19 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9 – 10 grade Celsius. Dimineaţa, dar mai ales noaptea va fi ceață.

Prognoza meteo la munte

La munte, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 15 grade Celsius. Cel mai cald va fi în Poiana Brașov. Mercurul din termometre va atinge 15 grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre cerul va fi acoperit de nori în timpul zilei.Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13-14 grade Celsius pe litoral. Șansele de precipitații sunt de 40%.

Ultima oră
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)