Prognoza meteo, azi, 30 octombrie 2020. Vreme deosebit de rece. Ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteo, azi, 30 octombrie 2020. Vreme deosebit de rece. Ce temperaturi se vor înregistra
Sursa Foto: Hepta

Vineri,vremea se vaschimba simțitor,urmând ca valorile afișate de termometre să fie unele cu mult mai scăzute. În unele zone ale țării, temperaturile înregistrate vor avea și valori negative.Este ceață în primele ore ale zilei, iar pe seară vin câteva ploi prin vest și nord-vest.

Maximele pleacă de la 8grade în depresiuni și ajung pe la 17 de grade în în sud-vest și în nordul Dobrogei.

H2: Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 30 octombrie2020

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în noaptea de joi spre vineri (29/30 octombrie 2020), vor fi ploi temporare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile de apă vor trece de 20 l/mp.

Mai mult decât atât, la altitudini mari se va depune strat de zăpadă, iar în zonele joase se va semnala ceață. Vântul va suflat cu putere, astfel că rafalele vordepăși 90 km/h.

Temperaturile minime se vor situa între 4 grade Celsius în depresiuni și 13 grade Celsius pe litoral.

Vineri, vremea se va răci semnificativ în cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi temporare în cea mai mare parte a țării.

În Dobrogea și cu Bărăganatmosfera va fischimbătoare, cu ceață densă la începutul zilei și un pic de soare mai târziu. Spre după-amiază își vor face apariția norii și este posibilsă picure din când în când.

În Moldova sudică și în nordul Muntenieiva ploua temporar, de asemenea, dar asta după ce se risipește ceața matinală. Cu toate acestea,va fi în continuare mai cald decât în mod normal. Pe la amiază se vor atinge 15…18grade.

H2: Prognoza meteo pentru București

Vineri, în București vremea se va schimba radical. Vom avea cel mult 14…15 grade, valori potrivite pentru final de octombrie. Vântul va avea intensificăriși o să plouă în prima parte a zilei și din nou după lăsarea nopții, astfel încât senzația de rece va fi accentuată.

Dimineață va fi ceață, cu ploi slabe sau burniță și minime în jur de 9°C.Temperatura maximăva fi de 9…10 grade, iar cea minimă în jur de 5 grade.

H2: Prognoza meteo la munte

Vineri, 30 octombrie, se răcește destul de tare in zonele montane. Pe timpul zilei o să plouă în masivele estice, iar spre seară ploile vor cuprinde toată zona montană.

La altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

H2: Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral vremea se va răci accentuat, determinând un regim termic uşor sub cel normal, în medie cu 10 – 13 grade pe timpul zilei şi 4 – 6 grade noaptea.

Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab.