Prognoza meteo, azi, 31 octombrie 2020. Vreme deosebit de rece, vânt puternic, ploi și ninsoare

Prognoza meteo, azi, 31 octombrie 2020. Vreme deosebit de rece, vânt puternic, ploi și ninsoare
Sursa Foto; Valentin Müller / Unspalsh

Sâmbătă, vremea se menținerece în toată țara, însă se răcește accentuat în jumătatea de est.Cerul va fi înnorat în special dimineața. Va ploua pe arii extinse în centrul, estul și sud-estul teritoriului. La peste 1500 de metri altitudine, precipitațiile se vor transforma în lapoviță si ninsoare.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 31 octombrie2020

Temperaturi ating maxim 7-8 grade în Moldova și iar în sudul Olteniei 8-16 gradele. Noapte, temperaturile se situează între 0 si 10 grade, în funcție de zonă, cu valori mai coborâte in estul Transilvaniei.Vântul se va intensifica în zonele montane, dar și în zonele mai joase de relief cu precădere in vestul si sudul Olteniei, unde sunt așteptate rafale de 50-60 de km/h.

Începând de vineri, 30 octombrie, până duminică, 1 noiembrie,în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest.

Sâmbătă, începând cu ora 02:00 și până la ora 20:00, pentrujumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, intră in vigoareun cod galben deintensificări ale vântuluișininsori viscolite.Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Potrivit hărții emise de ANM, codul galben este valabil în regiunile înalte din județele: Suceava, Neamț, Harghita, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală temperaturile se mențin sub normalul perioadei.Temperatura maximă va fi de 11-12 grade, iar cea minimă de
2-4 grade.Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător ploi slabe îndeosebi în prima parte a intervalului.Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de 35-45 km/h în cursul zilei.

Prognoza meteo la munte

În zona montană sunt prognozate ploi,în special în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona înaltă, aversele se transformă înlapoviță și ninsoare. Rafalele de vânt vor depăși temporar 90 km/h pe crestele Carpaților Meridionali

Tags: