Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 02-08 noiembrie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 02-08 noiembrie 2020
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru săptămâna 02-08 noiembrie 2020. Potrivit acestora, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 02-08 noiembrie 2020

În Banat sunt estimate alternanţe termice, de la valori peste mediile multianuale la începutul intervalului spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă. Probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată.

La fel ca în Banat, în Crișana sunt estimate alternanţe termice, de la valori peste mediile multianuale la începutul intervalului spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă. Probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată.

În Transilvania, sunt estimate variații termice, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în primele zile de prognoză.

În Maramureș, sunt estimate alternanţe termice, de la valori peste mediile multianuale la începutul intervalului spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă. Probablitatea de ploaie va fi relativ ridicată la începutul săptămânii.

În Moldova, sunt estimate variații termice, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie. Va ploua în general slab şi doar cu caracter local.

În Muntenia, săptămâna de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul intervalului de referinţă. Se vor semnala pe alocuri ploi slabe, temporare.

În Oltenia, sunt estimate alternanţe termice, de la valori peste mediile multianuale la începutul intervalului spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă pe tot parcursul intervalului.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, pe parcursul intervalului, cerul va fi înnorat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 16 grade Celsius, iar cele minime între 3 și 5 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Estimările pentru această săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, începutul intervalului va debuta cu o încălzire uşoară a vremii, iar estimările indică valori termice în general în jurul mediilor multianuale până la sfârşitul acestuia.