Prognoza meteo noiembrie 2020. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă

Prognoza meteo noiembrie 2020. Cum va fi vremea în ultima lună de toamnă
FOTO: Pixabay.com

Luna noiembrie 2020 vine cu temperaturi în scădere, față de ultimele săptămâni ale lunii octombrie. Mercursul din termometre va coborî, dar valorile vor fi în continuare în limita specifică acestei perioade a anului.

Meteorologii au emis prognoza pentru luna noiembrie, prima parte a intervalului venind cu zile mai călduroase, în timp în cea de-a doua jumătate a lunii, valorile din termometre vor scădea până la finalul lunii, când gerul și-ar putea intra în drepturi.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie 2020

În prima parte a intervalului, vremea va fi caldă, iar valorile din termometre vor fi ridicate față de normalul acestei perioadei. Totodată, precipitațiile se vor situa în limita normală pentru ultima lună de toamnă.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile. În această perioadă a intervalului vor apărea și primele ninsori la munte, dar numai la altitudini de peste 1800 – 2000 de metri. Maximele se vor încadra în general între 9 și 14 grade Celsius, în zonele de nord și 12 până la 17 grade Celsius în jumătatea sudică a teritoriului. Cele mai ridicate valori aşteptate se vor înregistra pe litoral, Marea Neagră urmând să îşi elibereze treptat căldura acumulată pe timpul verii.

Cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie aduce temperaturi specifice pentru luna lui Brumar. Cantitățile de precipitații de la nivelul întregii țări vor fi apropiate de valorile normale ale acestei perioade. Totuși, în regiunile extracarpatice, meteorologii atenționează că vor fi ușor deficitare.

Dimineața, valorile din termometre vor fi scăzute, iar ceața va fi prezentă în special în regiunile de câmpie și depresiuni, unde va persista până la orele prânzului.

Maximele la nivel național, în cea de-a doua săptămână din noiembrie vor fi de 10 – 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge până la 7 – 8 grade.

Vremea cea de-a doua jumătate a lunii

În cea de-a doua jumătate a intervalului, în regiunile intra-carpatice se vor semnala precipitații dese. La munte, se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, la altitudini de peste 1200 – 1500 de metri.

Chiar și așa, temperaturile rămân în continuare peste medica obișnuită pentru cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie. Astfel că gerul întârzie temperaturile din România. În vest, centru şi nord maximele vor fi cuprinse în general între 5 şi 10 grade, în timp ce în sud şi sud-est acestea vor urca până spre 8-13 grade Celsius.