Harghita: Temperaturi negative record pentru această primăvară, înregistrate noaptea trecută

Harghita: Temperaturi negative record pentru această primăvară, înregistrate noaptea trecută
Foto: Pixabay

Record de temperaturi negative, noaptea trecută, în județul Harghita. Cele mai scăzute temperaturi ale acestei primăveri s-au înregistratnoaptea de miercuri spre joi, când la Joseni au fost -11,5 grade Celsius, iar la Miercurea Ciuc termometrele au arătat -10,2 grade Celsius.

Temperaturi negative au fost şi la celelalte staţii meteo din judeţ, respectiv -9,7 grade Celsius la Topliţa şi -5,4 grade la Odorheiu Secuiesc, în vreme ce la staţia meteo Bucin temperatura a fost de -9,6 grade Celsius, potrivit informațiilor primte de agrepres demeteorologul Gabriela Harpa.

Meteorologul explică cătemperaturile au scăzut din cauza unei pătrunderi de aer polar, la nivelul Europei, la care s-a adăugat faptul că în zonă a nins, iar în noaptea de miercuri spre joi cerul a fost senin.

În zilele următoare, temperaturile din timpul zilei vor mai creşte, dar nopţile vor rămâne reci.

„Având în vedere că în depresiuni aerul rece este la sol, este destul de greu de dislocat şi atunci vor mai fi câteva zile destul de reci. (…) La sfârşitul săptămânii şi săptămâna viitoare prognoza arată o creştere a temperaturilor diurne, însă nopţile vor rămâne în continuare reci, o perioadă”, a precizat meteorologul Gabriela Harpa.

Minima absolută a lunii aprilie în Harghita s-a înregistrat în anul 1978, când la Miercurea Ciuc s-au consemnat minus 14,4 grade Celsius