A murit celebrul actorul Florin Anton. Colegii sunt devastați de durere

A murit celebrul actorul Florin Anton. Colegii sunt devastați de durere
Sursa Foto: romaniatv.net

Florin Anton,unul dintre cei mai apreciați actori de pe scena românească, a încetatdin viață la doar 64 de ani, lăsând în urma sa multă durere. Marian Râlea, magicianul de la Abracadabra, a transmis câteva rânduri emoționante la aflarea veștii triste.

Marian Râlea, devastat de moartea lui Florin Anton

Artistul era renumit pentru rolurile din ”Pădureanca” și ”Faleze de nisip”.

Florin Romana fost condus pe ultimul drum pe 30 decembrie. Îndrăgitul actorîși va dormi somnul de veci în Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor.

Moartea lui Florin Anton a venit pe neașteptate pentru rude și apropiați, actorul având doi copii, Ioana Anastasia și Vladimir, care au călcat pe urmele renumitului lor tată. Toți cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresaregretatului actor, printre aceștia numărându-se și Marian Râlea. Magicianul din ”Abracadabra” a postat un mesaj emoționant la trecerea în neființă a bunului său coleg.

”Actorii când coboară de pe scenă nu mai știu cum să își țină mâinile, pe unde să pășească, să nu încurce lumea. Devin vulnerabili și nu știu să lupte cu virușii omenești care îi pot răpune!Drum bun, dragul meu coleg și prieten, Florin Anton! Rămâi mereu în sufletul meu”, a scris Marian Râlea pe pagina sa de Facebook.

Cine era Florin Anton

Regretatul actor al Teatrului de Comedie a fost unul dintre cei mai apreciați artiști de pe scena românească, interpretând de-a lungul carierei sale numeroase roluri. A jucat înproducții celebre, precum“Întoarcerea din iad” (1983), “Emisia continuă” (1985), “Pădureanca” (1987), “Miracolul” (1988), “Vânătoarea de lilieci” (1991), “Divorț din dragoste” (1991), “Faimosul paparazzo” (1999), “Margo” (2006), “Profetul, aurul și ardelenii”, șamd.

De asemenea,Florin Anton a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din anul 1982, ocazie cu care l-a interpretat pe Hieron al II-lea în Arma secreta a lui Arhimede de Dumitru Solomon, în regia lui Alexandru Colpacci.

Actorul era căsătorit cu Liudmila Szekely. Cei doi aveau împreună un băiat și o fată. Vladimir a absolvit Regia de teatru, în timp ce Ioana este studentă la actorie.

Ultimul film în care Florin Anton poate fi urmărit este „Margo”, apărut în 2006.

Urmăriți B1TV.ro și pe