Ce salariu avea Sorin Bontea când s-a angajat prima dată ca bucătar, pe vremea comunismului

Ce salariu avea Sorin Bontea când s-a angajat prima dată ca bucătar, pe vremea comunismului
Chef Sorin Bontea

Se poate spune că Sorin Bontea, alături de colegii lui Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, prin performanțele realizate în cadrul emisiunii ai cărei jurați au fost, ”Chefi la cuțite”,  au reprezentat vârful de lance al operațiunii de transformare a denumirii de bucătarului în cea de chef…

A vrut să ajungă în Germania, imediat după armată

Povestea transformării lui Sorin Bontea, de la un necunoscut la una dintre cele mai populare prezențe pe micul ecran, a început destul de greu. După ce a terminat armata, visul pe care și-l dorea îndeplinit chef-ul era să ajungă și să muncească în Germania, ca fratele lui.

”Am ieșit din armată, ce țară liberă? Mentalitatea era la fel, s-a schimbat după anii 2000. Am încercat atunci să fug și eu în Germania. Fratele meu a fugit, dar pe noi ne-au prins pe la unguri și ne-au dat înapoi… S-a întâmplat în 1991, după ce am terminat armata”, povestea chef Bontea.

Să zicem doar că ar merita să mulțumească grănicerilor unguri, pentru cursul pe care l-a urmat viața după trecerea frauduloasă a frontierei.

Sorin Bontea, despre începuturile meseriei, care a fost primul lui salariu

În cadrul podcastului ”Fain dar bun”, realizat de Mihai Morar, Sorin Bontea a povestit despre începuturile în meseria de bucătar, cea care avea să-i aducă atâta satisfacție.

Prima oară, ca bucătar, a lucrat la o alimentară din Piața Amzei, din Capitală, care vindea produse semipreparate. Datorită abnegației și priceperii, Sorin Bontea spune că salariu i-a fost mărit de la 1.500 de lei, la 2.150 de lei. Partea și mai proastă era că angajatorii nu prea lăsau loc de întors, chemând muncitorii la bucătărie chiar și în noaptea dintre ani.

„Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor, de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era…

Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. (…) Și ne trimiteau să muncim chiar și în noaptea de Revelion, undeva pe la Romexpo se făcea Revelionul Tineretului.

Asta era înainte de armată, pe vremea lui Ceaușescu. Eram puști și noi am fugit de acolo, am mers la Revelion”, a povestit Sorin Bontea în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar, conform cancan.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)
16:29 - Ghețarii din Italia au continuat să se retragă în 2024. Întregul arc alpin se topește
16:23 - Silviu Coșa (PNL): Ceea ce contează este programul de guvernare, astfel încât să reușim să redăm încredere românilor în partidele politice și în politicieni. La fel de mult contează să fie o echipă de guvernare puternică (VIDEO)
16:22 - Claudiu Manta (PSD): „Nu a fost o discuție și nu cred că este foarte important numele celui sau celei care va fi prim-ministru sau ministru” (VIDEO)
16:08 - Iulian Fota: Noi încă suntem într-o criză majoră de securitate națională, dar partidele noastre nu pun acest lucru în centrul preocupărilor lor. Platforma asta proeuropeană nu gândește ca un european (VIDEO)
16:08 - Cântăreața Dana Coteanu va rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri. Sentința nu este definitivă
16:02 - Vlad Gheorghe, despre „10 august”: Dosarul „mineriadei” generației noastre se îndreaptă mult mai repede către prescripție decât dosarul original al Mineriadei. O să ajungă pe masa CEDO (VIDEO)
16:00 - Noile tendințe în designul mânerelor de mobilă