Ce spune Tudor Chirilă despre intrarea în politică? Ce schimbări ar trebui să aibă loc în România, din punctul lui de vedere

Ce spune Tudor Chirilă despre intrarea în politică? Ce schimbări ar trebui să aibă loc în România, din punctul lui de vedere
Foto: Instagram

Tudor Chirilă a vorbit despre posibilitatea de a intra în politică. Deși își expune adesea opiniile sincere pe rețelele sociale, juratul de la Vocea României nu știe dacă s-ar descurca în calitate de politician.

Se vede Tudor Chirilă în politică?

Cântărețul consideră că România ar trebui să-și consolideze societatea civilă, însă nu știe dacă s-ar descurca bine dacă ar intra în politică. Intrarea în politică pentru Tudor Chirilă înseamnă un sacrificiu, pentru că se presupune renunțarea la profesiile pe care le are în prezent.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Tudor Chirila (@tudorchirila)

De asemenea, el a menționat că îi admiră pe cei ce sinceri și care au avut curajul să facă acest pas.

„Eu cred că România trebuie să-și întărească societatea civilă, vocile civice care ar trebui să echilibreze balanța politicieni-cetățeni. Implicarea în politică înseamnă să renunț la cele două profesii pe care le am. Asta dacă vrei să faci treabă serioasă.

Nu sunt neapărat egoist, dar nu mă văd performând mai bine acolo. Profit însă de moment ca să aplaud toți oamenii onești care au încercat să facă pasul ăsta în ultimii ani. În definitiv, numai asta ne poate salva”, a declarat Tudor Chirilă pentru Viva.

Condiția unui actor în România

Tudor Chirilă spune că nu ar mai putea pleca din țară din cauza meseriei. Acesta consideră că este greu ca un actor să se mute în altă țară la vârsta maturității deoarece nu va mai avea același succes și peste hotare.

„E greu să joci în altă limbă, dacă nu pleci de mic. Nu este imposibil, dar când pleci târziu vei fi, în cel mai fericit caz, un bun „supporting part cu accent est-european. Sigur, sunt și excepții. Dar actoria cea mai bună o faci în limba ta.

Cu muzica e mai ușor, deși nu cu orice gen de muzică. Asta apropo de plecare. Vama a avut demersuri în „internaționalizare, dar nu am reușit ceva notabil până acum. Condiția artisului în România e precară din mai multe motive: industria culturală nu e fundamentată pe o viziune coerentă, multianuală, sectorul independent nu e privit ca o sursă de progres și avangardă culturală, nu este sprijinit așa cum e normal și cum se întâmplă în Europa, percepția generală e că artistul e inutil și am văzut asta spus răspicat și în pandemie”, a adăugat cântărețul.

Urmăriți B1TV.ro și pe