În post, gospodinele pot rămâne fără inspiraţie, atunci când vine vorba de mese delicioase. Reţeta de ardei umpluţi cu bulgur şi ciuperci este uşor de preparat şi va face din prânzurile în familie momente cu adevărat memorabile. Viva.ro propune o idee delicioasă de masă pentru gospodinele care postesc.
Ce ingrediente sunt necesare pentru ardei umpluţi cu bulgur:
10 ardei grași verzi sau/și roșii
700 g ciuperci proaspete sau din conservă
3 morcovi
1 cană cu bulgur (sau orez)
2 cepe mari
2 linguri fulgi de drojdie inactivă
boia dulce sau picantă după gust
400 g pastă de rosii/rosii cuburi
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
sare și piper după gust
Cum se prepară reţeta de post:
În cazul în care ciupercile sunt proaspete, acestea se taie şi se fierb timp de câteva minute. În cazul cipercilor la conservă, nu mai este nevoie de firbere sau călire înainte.
Tăiaţi capetele ardeilor şi curăţaţi-i de seminţe. Păstraţi partea superioară a legumei pentru a face un capac pe care să îl folosiţi după ce aţi umplut ardeii. Pentru un plus de gust, aceştia pot fi acoperiţi ci cu o felie de roşie.
Tăaiaţi mărut o ceapă şi lăsaţi-o la călit timp de câteva minute. Când ceapa s-a înmuiat, adăugaţi pe rând morcovul (dat pe răzătoare), ciupercile şi bulgurul sau orezul, în funcţie de preferinţe.
Asezonaţi cu sare şi pieper după gust. Nu uitaţi să adăugaţi fulgi de drojdie, pentru a lega compoziţia.
Umpleţi ardeii cu bulgur. Apoi, se pun la copt, la foc mediu şi adăugaţi sosul de roşii. Ardeii umpluţi cu bulgur şi orez se lasă la copt, la foc mediu timp de 30 de minute.