Cine este Dan Petrescu, miliardarul discret despre care se crede că ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano. Are o avere mai mare chiar și decât Ion Țiriac

Cine este Dan Petrescu, miliardarul discret despre care se crede că ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano. Are o avere mai mare chiar și decât Ion Țiriac
Foto simbol: Pixabay

Dan Petrescu, despre care se crede că ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano, a făcut o avere de peste un miliard de euro din imobiliare. Imediat după Revoluție, el a fost partener de afaceri cu Ion Țiriac și este o persoană discretă, care conduce mașini vechi și se îmbracă sub statutul său social.

Cine este Dan Petrescu, miliardarul cu o avere mai mare decât Ion Țiriac

Dan Petrescu a plecat în Germania înainte de 1989 și a revenit în țară după Revoluție, devenind partener de afaceri cu fostul mare tenismen Ion Țiriac. De altfel, fostul tenismen spunea depre acesta că este chiar mai bogat decât el.

Imobiliarele i-au adus venituri uriașe. Zeci de supermarketuri din România sunt construite pe terenurile lui Dan Petrescu, care încasează lunar milioane de euro din chirii. Așa a și ajuns la o avere de peste un miliard de euro și la titulatura de cel mai bogat român, potrivit România TV.

Cancan.ro scria despre Dan Petrescu că schimbă des mașinile, dar că acestea sunt vechi și cel mult medii ca dimensiuni. Se îmbracă sărăcăcios, iar spre Monaco zbura la low cost – ba chiar a și făcut o înțelegere cu compania respectivă, cumpărând un număr foarte mare de bilete pentru a beneficia de un preț fix.

Multă lume era mirată când auzea că zboară la low cost, având în vedere că și-ar permite propriul avion. Mai mult decât atât, odată ajuns la Nisa, el pleca spre Monaco cu un autobuz care vine din două în două ore și care oferă călătorii gratis persoanelor cu vârste mai mari de 50 de ani, fiind finanțat de autoritățile locale de pe Riviera franceză.

Dan Petrescu a construit pe terenurile sale zeci de magazine Metro, Auchan, Carrefour, Real și Billa, închiriându-le la cheie pentru 10-20 de ani companiilor operatoare. Un pariu câștigător s-au dovedit a fi și blocurile de locuințe.

Afaceristul ar deține și un număr foarte mare de spații comerciale. În plus, potrivit Cancan.ro, nu este exclus ca Dan Petrescu să fi avut interese directe și indirecte în celebra societate a Mărioarei Zăvoranu – fiica sa, Oana, reclama public la vremea respectivă că în spatele afacerii ar fi un mare miliardar.

Ultima oră