Corneliu Botgros, rupe tăcerea. Fiul Lidiei Bejenaru, mărturisiri cutremurătoare despre drama din viața artistei: S-a operat de trei ori

Corneliu Botgros, rupe tăcerea. Fiul Lidiei Bejenaru, mărturisiri cutremurătoare despre drama din viața artistei: S-a operat de trei ori
Corneli Botgros, fiul violonistului Nicolae Botgros și al Lidiei Bejenaru / Foto: Facebook / Corneliu Botgros

Lidia Bejenaru a încetat din viață la vârsta de 68 de ani, fiind încă o pierdere pentru muzica populară românească. Fiu regretatei artiste a făcut o serie de mărturisiri emoționante, cu privire la ultimii ani din viața interpretei.

Fiul interpretei a mărturisit ca Lidia Bejenaru s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate, toate la colon. Mai mult decât atât, cancerul a fost cel care a răpit-o pe celebra interpreta dintre noi.

Lidia Bejenaru, probleme de sănătate înainte să moară

A avut probleme la colon, cancer, și în urma operațiilor nu și-a mai revenit, nu știu exact cauza, probabil inima. Ea a fost operată de trei ori timp de o săptămână”, a mărturisit fiul interpretei și al celebrului violonist Nicolae Botgros, la 6TV.

Corneliu Botgros este fiul violonistului Nicolae Botgros și al celebrei interprete Lidia Bejenaru. Totuși, el nu este unicul fiu al muzicianului. La 68 de ani, Nicolae Botgros mai are o fiică, de numai 3 ani, dintr-o relație pe care a avut-o în afara căsniciei.

Anișoara Dabija i-a dăruit o fetiță violonistului, ea fiind amanta acestuia. Totuși, nici în aceste condiții violonistul nu s-a separat de soția lui.

Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe contul său de Facebook, aducându-i un omagiu interpretei.

Lidia Bejenaru Botgros este soția dirijorului Nicolae Botgros

Lidia Bejenaru Botgros este soția lui Nicolae Botgros, fiind una dintre cele mai mari interprete de muzică populară.

Soția lui Nicolae Botgros și-a început cariera de artistă în orchestra „Mugurel”, acolo unde maestrul era violonist. A continuat apoi în calitate de solistă, pentru orchestra „Lăutarii”, începând cu 1979, dar și în perioada 1974 și 1977.

Lidia Bejenaru s-a născut în Republica Moldova, în localitate Țiplești, la data de 3 mai 1953. În 1971, ea s-a căsătorit cu violonistul Nicolae Botgros.

Printre cele mai cunoscute piese interpretare de Lidia Bejenaru se numără: Sune-mi ce să mă fac, lume; Astăzi este ziua mea; Ce-mi doresc dușmanii mei.