CORONAVIRUS | Producătorul de film Harvey Weinstein, testat pozitiv pentru COVID-19

CORONAVIRUS | Producătorul de film Harvey Weinstein, testat pozitiv pentru COVID-19
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Harvey Weinstein a fost transferat recent la închisoarea de maximă securitate Wende Correctional Facility de la închisoarea New York City Rikers Island, potrivit People.

Celebrul producător de film Harvey Weinstein a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, în închisoare, relatează Page Six. Se presupune că Weinstein ar fi contactat virusul cât se afla la Riders Island, a informat un oficial în ziua de duminică pentru The Post, potrivit sursei citate anterior. În prezent, producătorul de film este ținut în izolare la penitenciarul de maximă siguranță.

Departamentul de Stat pentru Corecție și Supraveghere Comunitară (The state Department of Corrections and Community Supervision) nu a oferit informații despre starea de sănătate a celebrului producător de film, invocând Legea federală privind confidențialitatea în doemniul sănătății, însă au confirmat faptul că există doi pacienți testați pozitiv pentru COVID – 19.

Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la începutul lunii martie la 23 de ani de închisoare, pentru hărțuire sexuală. Weinstein a fost testat la Spitalul Belleve, unde fusese internat din cauza unor probleme de sănătate ce au venit în urma aflării sentinței din 11 martie, au declarat surse din interiorul familiei pentru The Post, citat de Page Six.

Weinstein a fost găsit vinovat de comiterea unei fapte sexuale de prim grad împotriva asistentei de producție Miriam Haley în 2006 și a violului comis asupra Jessicăi Mann în 2016.

Peste 80 de femei, printre care actrițe conoscute precum Angelina Jolie, Salma Hayek și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele celebrului producător de film.

La acea vreme, vlaul de acuzații a condus și la declanșarea mișcării #MeToo, care le-a oferit multor femei din industrie șansa să povestească că au fost abuzate sexual de mai mulți bărbați puternici din întreaga lume. În 2018, la Globurile de Aur starurile au susținut mișcarea #MeToo pe covorul roșu, prin purtarea ținutelor în totalitate negre sau a insignei „MeToo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră