Cum a ajuns Ionuț Luțu valetul lui Gigi Becali, dintr-un fotbalist promițător: „Îi plăcea să stea la mese, caterincă obosită”

Cum a ajuns Ionuț Luțu valetul lui Gigi Becali, dintr-un fotbalist promițător: „Îi plăcea să stea la mese, caterincă obosită

Ionuț Luțu (45 de ani), unul dintre cei mai pomițători fotbaliști din România, „a murit speranță”. Fostul jucător al naționalei de tineret, dar și de seniori, a înregistrat la un moment dat un declin abrupt al carierei, ireversibil, precum Nicolae Mitea.

Ionuț Luțu s-a retras din fotbal în anul 2010, după care a început să intre în anturajul lui Gigi Becali, căruia îi este de ani de zile „aghiotant”. Cum a ajuns un fotbalist atât de talentat să-și distrugă cariera și să se transforme în valet? Victor Pițurcă a făcut dezvăluirea pentru DigiSport.

„Eu mai stau și mă gândesc cum n-a reușit să ajungă… Luțu era un jucător fantastic! Avea niște calități formidabile. Luțu era foarte rapid și dribla în adâncime.

Atenție, lui Luțu i-a plăcut viața, dar să nu credeți că bea. Îi plăcea să stea la mese, caterincă obosită, și din cauza asta nu a ajuns unde a avut ocazia. El a fost transferat la Galatasaray și uite că n-a reușit”, a declarat fostul selecționer.

Ionuț Luțu, de la mare speranță a naționalei de tineret, la omul de încredere al lui Gigi Becali

De-a lungul carierei, Ionuț Luțu a jucat la 13 echipe din România, Coreea de Sud, Cipru, Kazakhstan și Turcia. În 1998 a ajuns la Galatasaray, de la Craiova, dar transferul în Turcia nu a fost o rampă de lansare pentru Luțu, ci a avut efect de recul.

În 1999-2000 a bifat 36 de meciuri și 3 goluri la Steaua, iar pentru echipa națională de tineret a bifat 15 goluri în 28 de partide. De asemenea, a prins un meci și la naționala mare.

Fostul mijlocaș ofensiv a devenit „omul de curte” al lui Gigi Becali, după ce omul de afaceri a fost inspirat de un serial turcesc. Luțu deține licența A de antrenor, care-i permite să fie „secund”, iar o bună perioadă s-a ocupat de juniorii FCSB. Gigi Becali a anunțat la un moment dat că vrea să-l pună pe Luțu principal la echipă, însă aghiotantul său picase examenul pentru Licența Pro.