Carmen Brumă a vorbit despre motivele pentru care unii oameni nu se pot abține de la dulciuri și oferă câteva soluții pentru această problemă. Specialista în nutriție și prezentatoare a emisiunii ”Medicool” subliniază că alimentația este un factor important care poate stimula pofta de dulce prin anumite greșeli comune.
Specialista atrage atenția asupra pericolelor consumului excesiv de zahăr, care poate să afecteze sănătatea microbiomului, să contribuie la apariția candidozei și a cariilor dentare, scăderea imunității, perturbarea metabolismului.
Carmen Brumă oferă sfaturi utile pentru cei care doresc să evite consumul excesiv de zahăr și să adopte un stil de viață sănătos.
Iată trei motive pentru care poți avea o poftă exagerată de dulce, potrivit lui Carmen Brumă.
În prezent, obezitatea este o boală periculoasă, este important să înțelegem ce trebuie corectat în stilul nostru de viață. Există o serie de factori care ne pot determina să consumăm în exces zahărul, iar identificarea și corectarea acestora poate fi benefică pentru organismul nostru.
Vezi această postare pe Instagram
Nutriționiștii recomandă înlocuirea alimentelor procesate cu câteva linguri de gem de fructe fără zahăr și hidratarea corespunzătoare a organismului cu cel puțin doi litri de apă pe zi.
În plus, există și alte alternative sănătoase pentru a satisface pofta de dulce, precum o porție de nuci, câteva smochine și curmale hidratate în apă. Apa în care au stat curmalele poate fi folosită și pentru alte preparate, cum ar fi cafeaua sau siropurile.
Vezi această postare pe Instagram
Aceste opțiuni ar trebui evitate de persoanele cu diabet, deoarece au un indice glicemic ridicat. În astfel de cazuri, este important să urmăm sfaturile medicilor pentru a ne asigura că ne alimentăm în mod corespunzător.