Kim Kardashian și-a închis conturile de Facebook și Instagram. Motivul, dezvăluit de către starletă

Kim Kardashian și-a închis conturile de Facebook și Instagram. Motivul, dezvăluit de către starletă
sursa Foto: Instagram

Vedetele din Statele Unite ale Americii și-au blocat conturile de Facebook, respectiv Instagram. Printre acestea, starleta Kim Kardashian, actorul Leonardo DiCaprio, actrițele Demi Lovato și Jennifer Lawrence și cântăreața Katy Perry.

Starurile de peste ocean și-au închisconturile timp de 24 de ore, ceea ce reprezintă o inițiativă care se alătură mișcării #StopProfitForHate, campanie care militează împotriva răspândirii știrilor false. De asemenea, acțiunea face apel la Facebook să ia atitudine cu privire la conținutul care favorizează rasismul, violența și ura în social media.

Kim Kardashian: „Nu pot să stau și să rămân tăcută”

„Îmi place că mă pot conecta direct cu voi prin Instagram și Facebook, dar nu pot să stau și să rămân tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei și dezinformării”, a declarat Kim Kardashian, potrivit TheVerge.com.

Facebook a reacționat în urma protestului. Rețeaua condusă de către Mark Zuckerberg și-a anunțat intenția de a colabora cu grupuri pentru drepturi civile, în vederea indentificării instrumentelor pentru a lupta cu fenomenul fake news și incitarea la ură.