Legendarul actor din „Sunetul muzicii” a murit. Christopher Plummer a încetat din viață la vârsta de 91 de ani

FOTO: captură YouTube

Este doliu în lumea filmului. Celebrul actor Christopher Plummer a murit la vârsta de 91 de ani. Starul a intrat în istoria cinematrografiei dând viață tatălui din „Sunetul muzicii”. Starul a decedat vineri dimineața, în locuința sa din Connecticut.

Actorul Christopher Plummer a murit

Starul a murit în vila în care locuia, iar alături i-a stat soția sa Elaine Taylor, care i-a fost parteneră de viață vreme de mai bine de 50 de ani.

„Chris a fost un bărbat extraordinar care şi-a iubit şi respectat profesia cu eleganţă, cu umor. A fost o comoară naţională care şi-a cultivat rădăcinile canadiene. Prin arta şi umanitatea sa, el ne-a emoţionat inimile iar viaţa sa legendară va fi un exemplu pentru generaţiile care vin. Va fi pentru totdeauna cu noi”, a spus Lou Pitt, managerul și prietenul actorului de peste 46 de ani, potrivit NBCnews.com.

FOTO: Hepta.ro

Starul canadian a făcut senzație în rolul căpitanului Von Trapp din „Sunetul Muzicii”

În 1965 pe marile ecrane se lansa pelicula „Sunetul Muzicii” (Sound of Muzic”, ce îi avea în rolurile principale pe Christopher Plummer, drept căpitanul Von Trapp și Julie Andrews, în rolul Mariei Rainer, guvernanta venită să îi educe pe copiii căpitanului.

Muzicalul a ajuns în casele tuturor oamenilor, iar povestea de dragoste formată între guvernanta Maria Rainer și căpitanul Von Trapp a cucerit inimile de pe tot globul, generați cu generație. În 1966, pelicula câștiga Premiul Oscar pentru Cel mai bun film.