Marina Voica nu primește pensie pentru cei 50 de ani de muncă. Cu ce venituri supraviețuiește artista?

Marina Voica nu primește pensie pentru cei 50 de ani de muncă. Cu ce venituri supraviețuiește artista?
Foto: Captură video

Marina Voica a fost dintre cele mai îndrăgite cântărețe din perioada anilor 70′ și ’80. Totuși, vedeta spune că nu primește pensie deja a muncit mai mult de 50 de ani. În vârstă de 86 de ani, solista supraviețuiește cu o pensie de urmaș și o indemnizație de merit.

Îndrăgita artistă, a fost căsătorită cu cardiologul Viorel Teodorescu, de pe urma căruia primește 1.900 de lei. Pe lângă acești bani, solista ia lunar de la Ministerul Culturii o indemnizație de merit, care, potrivit legislației în vigoare, reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, adică aproape 6.900 de lei. În plus, această indemnizație este neimpozabilă. Astfel, la un calcul simplu, venitul vedetei ajunge la circa 9.000 de lei pe lună, scrie playtech.ro.

Marina Voica a vorbit deschis despre acest subiect, susținând totodată că în viață trebuie să lupți cu nedreptatea.

‘’Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș (după moartea soțului său). Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de meri. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică.”a declarat Marina Voica în emisiunea ‘’La Măruță’’.

Urmăriți B1TV.ro și pe