Momente unice cu Alexandru Arșinel și Stela Popescu pe scenă. Cum s-au cunoscut și care era relația dintre ei

Momente unice cu Alexandru Arșinel și Stela Popescu pe scenă. Cum s-au cunoscut și care era relația dintre ei
Foto: Captură video

Cuplul de comedie Alexandru Arșinel – Stela Popescu s-a reunit în alte sfere existențiale, după ce, astăzi, joi – 29 septembrie, ne-a părăsit și maestrul, la vârsta de 83 de ani. Cuplul de aur al scenei românești s-a format la finalul anilor 70, într-un moment de criză ce amenința cariera strălucitei artiste.

Cei doi s-au cunoscut întâmplător, după ce Stela Popescu scrisese istorie alături de regretatul Ștefan Bănică Senior, timp de 8 ani, între 1971 și 1979.

O întâmplare i-a pus față în față

„În 1971, a venit la mine acasă Tudor Vornicu și mi-a spus că e momentul să facem show-uri de televiziune.  Asa am început să lucrez cu Bănică. Trebuia să facem un show de 45 de minute. Am avut un așa succes că de a doua zi „urlau” telefoanele: „Veniți la noi în Cluj, în Timișoara, la Iași, la Craiova…”.

Din acel moment am început să jucăm împreună în spectacole ocazionale. El juca la Municipal și eu la Teatrul de Comedie. Acest cuplu a mers foarte bine timp de opt ani, între anii 1971-1979. Însă, la un moment dat,  au apărut niște restricții financiare de la primărie, nu mai aveau bani pentru colaboratori.

M-au reținut pe mine și am căutat un partener din teatru, care era salariat, ca primăria să nu mai plătească. Și mi l-au dat pe Arșinel. Așa am început colaborarea cu Arșinel”, a povestit, la un moment dat Stela Popescu.

Cariera a prins ritmuri accelerate, cu sute de spectacole, atât în țară cât și în străinătate, apariții la TV, în filme sau reclame, în multe momente considerându-se că cei doi ar forma chiar un cuplu. Despre relația celor doi mari actori a comentat chiar Marilena Arșinel, soția maestrului, care a fost director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase între 1998 și 2022.

„Lu’ Steluța (n.r. Stela Popescu) ar trebui să-i ridici statuie, și pe mine să mă zidești. Tu ai avut noroc cu noi două, și cu Puișor. Dacă nu era Puișor (n.r. Puiu Maximilian, fostul soț al Stelei Popescu) voi doi nu existați”, a spus Marilena Arsinel, în 2013, pentru cancan.ro

După moartea Stelei, actorul a făcut o serie de mărturii sfâșietoare, potrivit Click.

„E adevărat, a plecat Stela la Puiu. O mai dureau picioarele, altceva nu avea. Nu a meritat să plece aşa brusc.

Tristeţea e foarte mare. Am visat-o acum trei nopţi, pentru prima dată de când a murit. Doare foarte rău.Treceam pe un culoar şi, undeva pe un culoar în fund, încerca să-l imite pe şeful bisericii de la Constanța. Și zic “nebuna asta a început să imite și preoți acum”. Nu ne-am văzut, era foarte departe şi ea cânta”, a spus Alexandru Arșinel.

Stela Popescu a fost marele noroc al lui Alexandru Arșinel

„Odată cu dorința publicului de a ne vedea, de a mă vedea într-o anumită conjuctură, într-o anumită combinație. Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva și ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu.

Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele, iar despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor”, a mai spus marele actor în cadrul unui interviu.

Tot în cadrul aceluiași interviu, actorul o numea pe Stela Popescu „îngerul păzitor” al său. El a mai adăugat că s-a luptat pentru multe lucruri de-a lungul carierei sale, însă faptul că a avut-o pe Stela Popescu alături l-a ajutat destul de mult.

„Da, reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu.

Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, a adăugat Arșinel.

Urmăriți B1TV.ro și pe