Motivul pentru care Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio și alte vedete de talie mondială îşi blochează conturile de Facebook

Motivul pentru care Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio și alte vedete de talie mondială îşi blochează conturile de Facebook
Foto: cosmopolitan.co.uk

Kim Kardashian, vedeta unor reality show-uri foarte gustate de americani, se alătură mişcării #StopProfitForHate, alături de alte celebrităţi, și îşi va îngheţa conturile de Facebook şi Instagram, pentru 24 de ore. Campania vrea să atragă atenţia Facebook să oprească dezinformarea în mediul online.

Kim Kardashian, Leonardo DiCaprio şi alte celebrităţi îşi blochează conturile de Facebook şi Instagram. Care este motivul?

Faimoasa actriță, Kim Kardashian,s-aalăturataltor celebrităţi, cum ar fi Demi Lovato, Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Jennifer Lawrence, în campania #StopProfitForHate. Mai mult decât atât, Kim a făcut un apel, prin care i-a invitat pe toți oamenii să o urmeze în campania care are drept rol dezinformarea.

Prin urmare,Kim Kardashian şi-a oprit, miercuri, conturile de Facebook şi Instagram pentru 24 de ore.

Decizia celebrei actrițevine ca formă de protest împotriva răspândirii ştirilor false. Campania #StopProfitForHate face apel la rețeaua de socializare Facebook să ia atitudine, să oprească rasismul, violenţa, precum şi ura pe platforma de socializare.

„Îmi place că mă pot conecta direct cu voi prin Instagram şi Facebook, dar nu pot să stau şi să rămân tăcută în timp ce aceste platforme continuă să permită răspândirea urii, propagandei şi dezinformării”, a scris Kim Kardashian, într-un tweet.

În urma acțiunii celebrităților și nu numai,Facebook a anunțat că se va alia cu grupuri pentru drepturi civile, pentru a găsi instrumente pentru a lupta cu dezinformarea, notează site-ul jurnal.md.

Facebook, în luptă grea cu știrile false despre vaccinare, dezinformare, măsuri radicale și definiții neclare

Dacă în urmă cu doi ani Facebookspunea că nu există nicio problemăcu știrile false, acum peisajul este cu totul diferit, iar rețeaua cu pestedouă miliarde de utilizatori a fost intens criticată în ultima perioadă de timp pentru cum se răspândesc știrile false.

Facebook a promiscă va lupta cu fenomenul fake news, folosind atât inteligența artificială, cât și moderatorii umani și organizațiile care verifică dacă știrile sunt adevărate. Cu toate acestea, platforma nu poate faceposibilă eliminarea totală a spam-ului și a știrilor false. Chiar și asa, ținta este ca acestea să fie mai puține decât în prezent.

Unul dintre cei mai importanți oficiali Facebook susține despre companie că va combate acest fenomen atât cu softuri, cât și cu oameni.

Declarațiile principale ale Tessei Lyons, șefa produsului ”News Feed”:

  • Trebuie să recunoaștem că uneori nu ne descurcăm prea grozav în a explica cum funcționează tehnologiile de bază din spatele produselor noastre.

  • Uneori oamenii au impresia că Facebook nu prea face progrese în lupta cu fenomentul fake news și din cauză că nu există un consens pentru definiția fake news. ”Fără o definiție clară a problemei nu poți măsura cât de gravă este ea și nu poți calcula progresul”.

  • Admitem că există o tensiune și admitem că nu eliminăm știrile false, ci eliminăm tot ce încalcă regulamentul comunității. Dar în standardele comunității nu scrie că tot ce distribui pe Facebook trebuie să fie și adevărat.

  • Fact-checking-ul va fi aplicat nu doar la text, ci și la foto și video, acest lucru fiind valabil în patru piețe mari. O astfel de verificare este utilă pentru manipulări (video-uri modificate (editate să arate ceva ce nu s-a întâmplat cu adevărat) sau cu lucruri scoase din context (fotografii făcute în trecut, dar prezentate ca fiind actuale).

  • Vor exista mereu știri false, chiar dacă sub diverse forme. Important este să le ținem în frâu, să le reducem. (…) Îmi pare rău să vă spun că mereu veți vedea spam, dar să sperăm că va fi din ce în ce mai puțin”.

  • La fel cum oamenii fac greșeli și inteligența artificală poate greși. Combinația ideală este formată din tehnologie și din oameni. La unele lucruri oamenii se descurcă mai bine, la altele tehnologia este mai potrivită.

Ultima oră
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut
11:33 - DLAF a sesizat DNA și cu privire la proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”