Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a divorțat: „Stresul din ultima perioadă a pus multă presiune pe familia mea”

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a divorțat: „Stresul din ultima perioadă a pus multă presiune pe familia mea
Natalia Gavriliță, premier al Republicii Moldova, august 2021 / Foto: Captură TV8

Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a divorțat de soț. Oficialul Guvernului de la Chișinău este femeie singură din luna iunie.

În declarația de avere a Nataliei Gavrilița nu mai apar proprietățile fostului soț. Prim-ministrul a dat vina pe stresul din ultima perioadă.

„Din păcate, stresul din ultima perioadă, atât legat de situația pandemică, cât și de cea din țară, a pus foarte multă presiune pe familia mea și eu am trecut printr-un proces de divorț. Divorțul a devenit oficial în iunie și deja nu mai declar proprietățile care sunt pe numele fostului soț”, a declarat premierul Republicii Moldova, la TV8, potrivit UniMedia.

Natalia Gavrilița, politician format în SUA și Marea Britanie

Natalia Gavrilița, în vârstă de 43 de ani, a absolvit Universitatea Harvard. Actualul premier din Republica Moldova a urmat studiile de master în SUA, în perioada 2003-2005. Licența în economie a obținut-o la universitatea de stat din Republica Moldova. De-a lungul timpului, Gavrilița a mai lucrat în Marea Britanie, la organizația Oxford Policy Management, în calitate de consultant superior și manager de portofoliu pe metode de evaluare. De asemenea, a mai fost secretar de stat și șef de cabinet la Ministerul Educației din Republica Moldova. În plus, a mai fost director executiv al unui proiect în educație al Băncii Mondiale.

Vladimir Gavrilița, fostul soț al Nataliei Gavrilița-Catrinescu, originar din Sadova, a fost consultant al prim-ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor, pe vremea când actuala șefă a Guvernului era ministru al Finanțelor, iar Maia Sandu îndeplinea funcția de lider al executivului.

Ultima oră
15:24 - Criză majoră în marile orașe: 25 de municipii au cerut ajutor din fondul de rezervă pentru a asigura căldură populației la iarnă. Visteria Guvernului, aproape goală
15:12 - Datele a peste 178 de milioane de utilizatori Facebook au ajuns publice pe internet
15:01 - Criză umanitară în Timișoara. Apel disperat al medicilor după ce spitalele pline cu pacienți COVID au rămas fără căldură: „Fără o temperatură optimă în saloane, eforturile noastre vor fi în zadar”
14:59 - Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit cu iubitul din facultate, chiar dacă și-a pierdut statutul regal
14:57 - Gabi Bădălău dă cărțile pe față. Care este, de fapt, relația dintre el și Bianca Drăgușanu
14:48 - Valeriu Gheorghiță, despre accelerarea ritmului de vaccinare: „Dacă trendul continuă, este posibil să avem 70% populație vaccinată până la finalul anului”
14:44 - Valeriu Gheorghiţă: Doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită, potrivit recomandării Agenției Europene a Medicamentului
14:39 - Ce criptomonede deține miliardarul Elon Musk și de ce are acesta o afinitate pentru „meme-ul” Dogecoin
14:33 - Valeriu Gheorghiță, explicații pentru prelungirea perioadei de valabilitate a vaccinului de la Pfizer: „Pe măsură ce sunt colectate noi date este probabil ca termenul să fie modificat”
14:20 - Valeriu Gheorghiță: Persoanele vaccinate cu schema completă, un risc de 20 de ori mai scăzut la deces din cauza COVID-19