Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare, cu executare. Sentința este definitivă

Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare, cu executare. Sentința este definitivă
Robinho

Nu mai există cale de scăpare pentru Robinho. După ani de zile în care a umblat prin instanțe de judecată și cabinete de avocați, fostul atacant al naționalei Braziliei și-a aflat sentința definitivă: 9 ani de închisoare cu executare. O instanță din Italia a pronunțat decizia miercuri, 19 ianuarie 2022, potrivit Corriere dello Sport.

Curtea de Casație din Roma a stabilit că fostul star de la Real Madrid, Manchester City și AC Milan trebuie trimis în spatele gratiilor. Instanța a luat decizia după ce a stabilit că Robinho este vinovat pentru un viol în grup. Mai precis, filmul evenimentelor este următorul: fostul atacant a îmbătat o tânără albaneză, în vârstă de 23 de ani, în 2013, într-un club din Milano. Fotbalistul, alături de prietenii săi, au condus-o pe femeie într-o cameră de hotel, unde au violat-o de mai multe ori. Autorii faptelor ar fi îmbătat-o pe albaneză atât de tare încât aceasta nu a putut opune rezistență.

Avocații lui Robinho au susținut că nu a fost vorba despre un viol, ci despre un act sexual consensual.

Ce urmează pentru Robinho

Executarea sentinței începe imediat pentru Robinho, care nu mai are drept la recurs. Odată cu condamnarea, justiția italiană poate solicita extrădarea atât a lui Robinho, cât și a prietenului său condamnat, Falco, deși constituția braziliană protejează cetățenii împotriva extrădării. În acest context, italienii vor putea solicita ca ambii condamnați să fie trimiși după gratii la o închisoare din Brazilia.

Alți patru brazilieni au fost denunțați pentru că au participat la actul sexual, dar pentru că părăsiseră Italia în cursul investigațiilor, nu au fost anunțați cu privire la încheierea investigațiilor. Astfel, nu au fost urmăriți penal, iar cazurile lor au fost suspendate.

Nu este prima dată când Robinho se află în centrul unui scandal sexual. Și în 2009, pe vremea când evolua în Anglia, fotbalistul a fost acuzat de viol. Judecătorul a decis că actul sexual s-a consumat cu consimțământul femeii și astfel, dosarul a fost clasat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:05 - Eugen Tomac: Decizia Kremlinului de a opri de sâmbătă exporturile de gaze naturale către Finlanda demonstrează că Putin este în război cu UE
21:05 - Războiul cibernetic continuă în Rusia: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”
21:01 - Incendiu de proporţii pe aeroportul din Geneva. O explozie a avut loc în noul centrul de primire pentru solicitanții de azil (FOTO)
20:42 - Canada anunță noi sancțiuni împotriva apropiaților liderului de la Kremlin și interzice exportul unor produse spre Moscova
20:28 - Armata Națională a Republicii Moldova, jefuită! A dispărut echipamentul militar
20:26 - Marcel Ciolacu, la Podul suspendat peste Dunăre: Dacă am face o socoteală la vaccinurile comandate de unii filosofi de la USR, vaccinuri de un miliard de euro pe care nu le folosim, am fi făcut două poduri (VIDEO)
20:18 - Mircea Geoană (NATO): „Sunt foarte mulți dintre cetățenii Ucrainei care sunt deportați către Rusia”
20:08 - Marcel Ciolacu, despre prezența unor parlamentari UDMR la premierea secuilor condamnați pentru terorism: Suntem într-o perioadă de provocări. Noi, românii, am fost întotdeauna cu picioarele pe pământ (VIDEO)
19:59 - Lăcrămioara Perijoc și-a asigurat argintul la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul
19:52 - Vremuri grele pentru oligarhii ucraineni: Rinat Ahmetov, proprietarul Azovstal, vrea să-și vândă super-iahtul de sute de milioane de euro (video)