Whoopi Goldberg își cere scuze pentru că a folosit o insultă la adresa romilor: „Îmi pare foarte, foarte rău”

Whoopi Goldberg își cere scuze pentru că a folosit o insultă la adresa romilor: Îmi pare foarte, foarte rău
Whoopi Goldberg șochează: „Holocaustul nu a fost despre rasă” (Hepta/ Zuma Press / Lev Radin)

Whoopi Goldberg și-a cerut scuze pentru că a folosit un cuvânt ofensator în timp ce discuta despre fostul președinte Donald Trump. Prezentatoarea talk-show-ului a menționat cum susținătorii acestuia consideră că a fost înșelat la alegerile prezidențiale din 2020 folosind pentru a descrie acțiunea un apropo la etnia romă.

Goldberg a fost criticată anul trecut pentru comentariile jignitoare pe care le-a făcut despre Holocaust

„Știți, când ai o anumită vârstă, folosești cuvinte pe care le știi de când erai copil sau pe care îți amintești că le-ai spus, iar eu asta am făcut astăzi și nu ar fi trebuit să o fac”, a explicat actrița în vârstă de 67 de ani.

„Ar fi trebuit să mă gândesc puțin mai mult înainte de a o spune, dar nu am făcut-o. Ar fi trebuit să spun „înșelat” și am folosit un alt cuvânt. Și îmi pare foarte, foarte rău”.

Mai mulți utilizatori Twitter au comentat cum că nu știau că „gypped” este un cuvânt ofensator. .
Merriam-Webster definește verbul utilizat de Goldberg că înseamnă înșelat, fraudat sau escrocat și notează, în ceea ce privește etimologia sa, că este „probabil o prescurtare de la gypsy”.

De ani de zile, unii au folosit întâmplător acest cuvânt pentru a descrie atunci când au primit mai puțin decât au plătit sau dacă li s-a furat ceva.

Goldberg a fost criticată anul trecut pentru comentariile jignitoare pe care le-a făcut despre Holocaust. Într-un episod al emisiunii The View din ianuarie 2022, moderatoarea a fost suspendată pentru că a declarat că genocidul „nu a avut legătură cu rasa”, ci a fost despre „supremația albilor” și „inumanitatea omului față de om”. Prima încercare de scuze a lui Goldberg nu a fost bine primită.

Urmăriți B1TV.ro și pe