4 ani de la protestul Diasporei. Ciucă: „Actuala coaliție garantează dreptul la liberă exprimare” / Din coaliție face parte și PSD, partidul aflat la putere și când a fost manifestația reprimată violent (VIDEO)

4 ani de la protestul Diasporei. Ciucă: „Actuala coaliție garantează dreptul la liberă exprimare” / Din coaliție face parte și PSD, partidul aflat la putere și când a fost manifestația reprimată violent (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

La patru ani de la protestul Diasporei din Piața Victoriei, reprimat violent de jandarmi, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că actuala coaliție nu va permite niciodată ca protestele să degenereze în violențe și că mereu va fi garantat dreptul la liberă exprimare. Asta deși din actuala coaliție face parte și PSD, același partid care era la putere și în 2018, când a avut loc protestul reprimat. De altfel, manifestația a avut loc tocmai ca reacție la asaltul dat de PSD la Justiție, iar ministerul de Interne era condus de o social-democrată – Carmen Dan. Amintim că azi se fac patru ani de la protestul respectiv, timp în care jandarmii și șefii lor politici nu au fost trași la răspundere – un nou eșec major pentru justiția română.

Mesajul lui Ciucă la 4 ani de la protestul Diaporei din Piața Victoriei

Pe 10 august 2018, „oameni nevinovați au căzut victime unor violențe nejustificate. Vreau să dau garanția și să asigur că actuala coaliție de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare și că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violențe.

Garantez că la nivelul Guvernului vom pune la dispoziția Justiției tot ce e necesar, așa încât dosarul de investigare să poată fi dus la capăt.
Astfel, cei care sunt vinovați de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în fața legii.

Doresc să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituție fundamentală în arhitectura statului și că are menirea necesară să asigure tot ce e necesar pentru siguranța cetățeanului, iar cei care se fac vinovați de exces sau abuz în exercitarea atribuțiilor trebuie să fie trași la răspundere conform legii”, a declarat premierul Nicoale Ciucă, în debutul ședinței de guvern de miercuri.

4 ani de la reprimarea violență a protestului Diasporei, zero vinovați printre factorii decizionali

Peste 100.000 de români, mulți din Diaspora, au protestat pe 10 august 2018 în Piața Victoriei, față de atacurile asupra Justiției ale Guvernului Dăncilă de la acea vreme, controlat de Liviu Dragnea și PSD. După ora 23.00, manifestația a fost reprimată vioent de forțele de ordine.

Peste 700 de oameni au făcut plângeri penale după ce au fost loviți de jandarmi sau au inhalat gaze lacrimogene.

În cei patru ani care s-au scurs de atunci, niciunul dintre cei care au dat ordinele de reprimare a protestului nu au fost trași la răspundere – încă un eșec major al justiției române.

Huliganii care s-au infiltrat la protest au fost condamnați definitiv, dar jandarmii sunt încă cercetați, iar șefii lor politici, neatinși.

Dosarul se află acum la Secția Parchetelor Militare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse