"A ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă”. Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide pentru scaunul lui Cioloș

"A ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă”. Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide pentru scaunul lui Cioloș
Foto: reportervirtual.ro

Jurnalistul Stelian Tănase vorbește despre ce planuri au marile partide din țară după alegerile care vor avea loc în toamnă.

Acesta dezvăluie numele celor care vor să ocupe locul lui Dacian Cioloș în funcția de premier al României.

Într-un editorial de pe blogul personal, Stelian Tănase dezvăluie care este lupta pentru funcția de prim-ministru, dar și cine se bate pentru aceasta.

"Săptămîna asta a ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă. La PSD, Gabriela Vrânceanu Firea il vede pe Dragnea in acest post. Ponta a sărit și el, nu cumva sa scape momentul – și pentru el, Dragnea trebuie să conducă guvernul care vine. PNL prin vocea Alinei Gorghiu a declarat că Dacian Cioloș are un profil bun pentru un prim-ministru. La PNL spre deosebire de PSD nu ni se propune un candidat din interiorul PNL ( de ex Blaga sau Gorghiu ca șefi de partid). Șefii liberalilor îl susțin pe Cioloș din cauză că cele două tabere exPDL și exPNL sunt la cuțite se pîndesc reciproc, nu cumvasă să facă celălalt un pas în față. S-ar debalansa echilibrul fragil din interior dacă acest candidat ar fi din PDL sau dimpotrivă din PNL.", a spus Stelian Tănase pe blogul său.

Jurnalistul adaugă că un potențial premier ar putea fi Liviu Dragnea, însă condamnarea sa îl trage în jos.

"Acum se caută un ipotetic premier ca să tragă lista partidului în sus. PSD l-a găsit pe Dragnea în interior. Dragnea știe că are o a piatră de moară de git, condamnararea sa, și spune că nu este cazul să se discute acum subiectul ci abia după alegeri. Dragnea nu ar fi o locomotivă ci o țintă. Dacă PSD ar anunța că el va fi premier, pierde voturi – liberalii si massmedia l-ar supune unei canonade. De altfel a spus-o într-o dcelarație alaltăieri, gindindu-se la el. Dar de vrut vrea neapărat să fie premier, e clar. E visul lui să se așeze pe scaunul pe care au stat Năstase și Ponta.", a declarat Stelian Tănase.

Jurnalistul oferă și o alternativă a PSD pentru funcția de premier, Vasile Dîncu, alternativă căreia jurnalistul îi aduce anumite explicații.

" PSD mai are și o soluție de avarie – Vasile Dâncu, un personaj ambiguu, un ardelean f. ambițios, cu susținere secretă in partid și in alte părți. E dornic de mărire dar nu i-aș reproșa, aparține tagmei politice unde cariera este totul. Într-un anumit context (vacanța lui Dragnea plus victoria PSD) s-ar putea să îi iasă pasența. Intrebarea este dacă nu cumva Iohannis iși pregătește pe mutește propriul lui candidat pentru a conduce guvernul pe gustul său. Și dacă da, din ce zonă il va culege. Tot de la la Guvern!? Varianta Cioloș pică dacă Cioloș intră intretimp la liberali și PNL nu ciștigă alegerile ca să fie desemnat premier. Sau dacă Cioloș se intoarce la Bruxelles. În acest caz, Costin Borc pare favorit. Ce se intimplă dacă cele două partide mari ies fff aproape ca scor după alegerile parlamentare!? Se va alege un terț ca prim-minsitru al unui guvern tehnocrat sau se va incerca un guvern de mare coaliție PSD-PNL cu premier din afara celor două partide. Cei doi vicepremieri iși așteaptă rîndul.", a încheiat jurnalistul.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)