Acasă face turul mănăstirilor, la Bruxelles votează rezoluția pro-avort. Soția lui Ponta, "credincioasa" de ocazie (FOTO)

Acasă face turul mănăstirilor, la Bruxelles votează rezoluția pro-avort. Soția lui Ponta, "credincioasa" de ocazie (FOTO)

Pentru că românii sunt un popor de creștini, politicienii recurg deseori la imaginea bisericii pentru a strange câteva voturi în plus la alegeri. Este și cazul europarlamentarilor. La București se dau mai “catolici ca Papa”, iar la Bruxelles au votat de curând rezoluția pro-avort a Parlamentului European, scrie ActiveNews.

Printre aceștia, și Daciana Sârbu, fiica fostului preot Ilie Sârbu, intrat în politică după ’90, și soția fostului premier Victor Ponta, un apropiat al Patriarhului Daniel.

Mai mult,o postare de pe blogul propriu, datată 19 februarie, la 2 zile după adoptarea rezoluției pro avort, soția lui Victor Ponta se întreba„Cum ii protejam pe ceimici?”

ActiveNews face publică lista europarlamentarilor români care au votat în favoarea rezoluției prin care se cere crearea unui fond internațional pentru finanțarea accesului la avorturi.

“Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Daciana Sârbu, Ioan-Mircea Pașcu, Vasilica Dăncilă, Ionel Moisă, Victor Boștinaru, Claudiu-Ciprian Tănăsescu, Doru-Claudian Frunzulică, Ana-Claudia Țapardel, Andi-Lucian Cristea de la PSD, dar șiMarian-Jean Marinescu (PNL) și Cristian Preda (Independent). De remarcat este că acești europarlamentari se prezintă – mai puțin Cristian Preda, drept credincioși când vin campaniile electorale, dar votează total împotriva preceptelor creștine când au ocazia”, scrie sursa citată.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022