Acord politic între PSD și PUSL. Gabriela Firea: Ne propunem să analizăm mai concret și mai aprofundat care sunt nevoie sociale și economice ale românilor. Vrem să venim cu măsuri țintite (VIDEO)

Acord politic între PSD și PUSL. Gabriela Firea: Ne propunem să analizăm mai concret și mai aprofundat care sunt nevoie sociale și economice ale românilor. Vrem să venim cu măsuri țintite (VIDEO)
Gabriela Firea: „Din acest moment, tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani”

Partidul Social Democrat, prin ministrul Gabriela Firea, și Partidul Umanist Social Liberal, prin deputata Grațiela Gavrilescu, au semnat marți un acord politic pentru realizarea unei analize socio-economice a României și pentru dezvoltarea unor politici publice adaptate actualei situații a familiilor.

Gabriela Firea (PSD): Ne propunem să analizăm mai aprofundat care sunt nevoie sociale și economice ale românilor

„Am semnat astăzi, împreună cu doamna deputat și președinte al Consiliului de Conducere Colegială al PUSL, un acord politic de parteneriat pentru perioada următoare, prin care ne propunem să analizăm împreună cu specialiștii din întreaga țară mult mai bine, mai concret și mai aprofundat care sunt nevoile sociale și economice ale românilor, pentru că, dacă lăsăm toate politicile publice la voia întâmplării sau considerăm că toată lumea le știe pe toate, nu cred că este un lucru bun”, a declarat Gabriela Firea, prim-vicepreședintă PSD și ministrul al Familiei.

„Normalitatea și în țara noastră trebuie să fie ca și pe plan european, aceea de a ajunge la fiecare familie de români pentru a afla, în fiecare caz în parte, care sunt problemele cele mai grave în legătură cu creșterea copiilor, în legătură cu situația tinerilor, piața forței de muncă, nevoile sociale și economice, de asemenea, greutățile care intervin mai ales acum, în prag de iarnă, dată fiind criza energetică, precum și scumpirea majorității produselor”, a continuat social-democrata.

„Ne propunem, așa cum ne-am angajat și anteriorul acord politic pe care l-am semnat anul trecut, imediat după această analiză științifică aprofundată, cu elemente de concretețe administrativo-politice, să venim în fața dumneavoastră cu măsuri concrete, cu măsuri țintite”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe