Adrian Câciu: Acum aștept de la toți miniștrii, chiar dacă este minivacanță, să îmi dea prioritățile de finanțare pentru 2022. Mi-aș dori să avem bugetul încheiat până la 23 decembrie (VIDEO)

Adrian Câciu: Acum aștept de la toți miniștrii, chiar dacă este minivacanță, să îmi dea prioritățile de finanțare pentru 2022. Mi-aș dori să avem bugetul încheiat până la 23 decembrie (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Câciu

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, spune că și-ar dori ca proiectul de buget pentru 2022 să fie finalizat până pe data 23 decembrie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va fi aprobată o ordonanță care să vizeze prioritățile pe anul viitor, iar bugetul va fi adoptat „cu o mică întârziere, poate de câteva săptămâni”, a explicat oficialul, luni dimineață, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adrian Câciu, pe B1 TV, despre bugetul pe 2022: „Acum aștept de la toți miniștrii, chiar dacă există minivacanță, să îmi dea prioritățile de finanțare pentru anul viitor”

Întrebat dacă va reuși să încheie proiectul de buget pe 2022 până la finalul lui 2021, ministrul Finanțelor a explicat: „La noi a început deja analiza pe proiecțiile bugetare de anul viitor. Evident, acum aștept de la toți miniștrii, chiar dacă există minivacanță, să îmi dea prioritățile de finanțare pentru anul viitor. Mi-aș dori să avem bugetul încheiat până la 23 decembrie și aprobat – evident, cred că toată lumea și-ar dori lucrul acesta. Depinde foarte mult de capacitatea administrativă a fiecărui minister să transmită toată proiecția bugetară pentru prioritățile pe care și le-au cuprins sau sunt cuprinse în programul de guvernare, dar și în angajamentele deja luate și care sunt în continuare”.

„În cazul în care nu reușim, o să avem o ordonanță care să vizeze prioritățile pe anul viitor și vom face bugetul cu o mică întârziere, poate de câteva săptămâni, dar în contextul actual toată lumea de la Ministerul Finanțelor implicată în această activitate este dispusă și disponibilă. Am discutat cu toți cei de aici să fim prezenți la serviciu pentru a reuși să găsim o soluție”, a adăugat Adrian Câciu, care a vorbit în aceeași intervenție și despre trecerea la o economie de producție, dar și despre Nicușor Dan și subvenția la gigacalorie.