Adrian Câciu: La rectificare vrem să venim cu o recuperare pentru toți bugetarii care au rămas în urmă și pentru pensionari. Toate lucrurile acestea se fac într-o menghină (VIDEO)

Adrian Câciu: La rectificare vrem să venim cu o recuperare pentru toți bugetarii care au rămas în urmă și pentru pensionari. Toate lucrurile acestea se fac într-o menghină (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, susține că Guvernul intenționează să vină cu o recuperare pentru toți bugetarii care au rămas în urma grilei, dar și pentru pensionari. „Nu se mărește de fapt niciun salariu, se reintră oarecum spre ceea ce era în lege”, a explicat oficialul, miercuri seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adrian Câciu, pe B1 TV: „Problema care se pune este de a găsi resurse suplimentare la buget astfel încât să vii pentru toată lumea cu o recuperare”

Ministrul Finanțelor spune că ar fi de acord să fie majorate pensiile și salariile cu rata inflației până la mijlocul anului.

„De acord, am venit cu asta la guvernare”, a spus Adrian Câciu, care a vorbit pe B1 TV și despre situația economică a României.

Întrebat dacă se va face acest lucru, el a explicat: „Știți cum e, am început anul cu partea de 10% la pensii (…). Am început și o redresare ușoară pe Educație și Sănătate, foarte ușoară, e adevărat, profesorii sunt încă supărați. Problema care se pune este de a găsi resurse suplimentare la buget astfel încât să vii pentru toată lumea cu o recuperare. Asta vrem să facem la rectificare, să venim pentru toată lumea cu o recuperare, pentru toți, de exemplu, bugetarii care au rămas în urmă, nu pentru cei care deja sunt la grilă, și pentru ceea ce înseamnă pensionari. Vedeți, toate lucrurile acestea se fac într-o menghină pentru că au fost niște angajamente luate, inclusiv prin PNRR, că avem nevoie de o lege nouă a salarizării și în programul de guvernare ne-am asumat să venim în 120 de zile cu o abordare privind legea 153, o modernizare a acestei legi, o nouă lege a pensiilor, la fel, cred că sunt 45 de zile care au rămas, o să iasă ministrul Budăi”.

„Eu îl sprijin din perspectiva financiară de a găsi resursele astfel încât să vii cu un calendar prin care să spui că așa se va aplica. Suntem și în procedură de deficit excesiv. Am spus-o de la început și asta probabil a deranajat, înainte era făcută strategia fiscal-bugetară mai mult pe ajustare de cheltuieli. Da, trebuie ajustate și cheltuielile, risipa bugetară trebuie să înceteze, dar nu ajustezi cheltuieli sociale și atunci singura cale este să crești colectarea”, a continuat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe