Adrian Câciu: Rectificarea bugetară va fi pozitivă / Nicolae Ciucă: Suplimentăm cu un miliard bugetul schemei de ajutor pentru investiţiile în economie (VIDEO)

Adrian Câciu: Rectificarea bugetară va fi pozitivă / Nicolae Ciucă: Suplimentăm cu un miliard bugetul schemei de ajutor pentru investiţiile în economie (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă (PNL) a declarat, în debutul ședinței de guvern, că la rectificarea bugetară va fi alocat un miliard de lei în plus pentru ajutor de stat dedicat investiţiilor în economie. La rândul său, Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor, a ținut să precizeze că rectificarea bugetară va fi una pozitivă.

Ciucă anunță bani în plus pentru investiții

Miercuri, la începutul ședinței de guvern, Ciucă a spus că încă mai continuă discuțiile despre rectificare, fiind făcute analize în fiecare minister.

„Din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile cu dl Câciu a reieşit clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie.

Avem astfel posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul ”Sprijin pentru România””, a declarat Ciucă.

Ce spune Câciu despre rectificarea bugetară

„Rectificarea va fi una pozitivă, prioritatea o au măsurile pe care Guvernul le-a luat, măsurile din pachetele de sprijin pentru economie şi pentru cetăţeni”, a afirmat, la rândul său, ministrul de Finanțe.

Câciu a spus apoi că execuția pe primul semestru este „pozitivă, cu depăşirea elementelor de program”.

„După ce vom face ultima analiză cu Ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin pentru consumatorii casnici şi non-casnici, rectificarea cred că va fi pusă în dezbatere publică şi aprobată, sperăm, săptămâna viitoare”, a mai precizat Adrian Câciu.

În acest context, premierul Ciucă a dat din nou asigurări că guvernul pe care-l conduce va menține măsurile de protejare a cetăţenilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit