Adrian Câciu, viitorul ministru al Finanțelor, pe B1 TV: E cel puțin ciudat să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii / Vreau să vă asigur că sunt toți banii necesari pentru finalul de an (VIDEO)

Adrian Câciu, viitorul ministru al Finanțelor, pe B1 TV: E cel puțin ciudat să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii / Vreau să vă asigur că sunt toți banii necesari pentru finalul de an (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru Ministerul Finanțelor, a dat asigurări că pensiile vor fi plătite. „Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii, vă spun că sunt bani în buget, în sensul în care trebuie rectificarea făcută și completată cu o sumă de 500 de milioane”, a explicat viitorul ministru, luni seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Viitorul ministru al Finanțelor, pe B1 TV. Adrian Câciu, despre plata pensiilor

Întrebat dacă mai sunt bani de pensii, având în vedere poziția Ralucăi Turcan, viitorul ministru al Finanțelor a afirmat: „Trăim și în dramoleta politică dintre unele persoane, care au funcții de demnitate publică și care trebuiau să asigure banii de pensii până la 31 decembrie. Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii, vă spun că sunt bani în buget, în sensul în care trebuie rectificarea făcută și completată cu o sumă de 500 de milioane, iar aici pentru doamna Turcan (…) – nu poți să iei 3 miliarde de lei de la pensii în luna august, spunând că ai încasări mai mari, iar în luna noiembrie să spui că nu mai ai bani de pensii. Mie mi se pare că acest lucru trebuie să nu se repete în nicio guvernare ulterioară din tot viitorul României”.

„I-am găsit (banii de pensii, n.r). Parțial, banii sunt, adică în mare parte sunt asigurați în bugetul de pensii, sunt în jur de 6 miliarde, dacă nu mă înșel, deja alocați acolo din ceea ce a fost rectificarea veche. Este o diferență undeva la câteva sute de milioane, pe care îi regăsim, îi luăm de la alte ministere și îi ducem în contul bugetului asigurărilor sociale de stat, deci asta nu este o problemă. Am văzut prima parte a rectificării, vreau să vă asigur că sunt toți banii care sunt necesari pentru finalul de an, pentru că nu vreau să trăim episoade cum le-am mai trăit și anul trecut”, a adăugat Adrian Câciu, care a vorbit pe B1 TV și despre cum se poziționează ideologic.

Bugetul și rectificările, a continuat el, „sunt un lucru foarte serios”.

„Aici este o chestiune care s-a cronicizat și nu vreau să fie înțeleasă ca un reproș, dar bugetul și rectificările sunt un lucru foarte serios. Anul trecut trăiam următorul aspect – se făcea rectificare și peste două săptămâni, la Ministerul Muncii, se mai cereau niște bani din Fondul de rezervă că nu s-au prins banii de nu știu ce alocații, salarii sau ceva… sume mici, într-adevăr, dar nu poți să faci rectificări și apoi să te trezești că nu mai ai bani în buget. Rectificarea este o chestiune foarte strictă și îți asigură soluțiile pentru toată perioada la care se referă, adică până la final de an”, a mai spus Adrian Câciu.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană