Adrian Chesnoiu: Prețul de la raft în marile magazine nu e decis de producător. Acesta are doar o marjă mică de profit. Sper ca legea privind combaterea practicilor neloiale să fie adoptată (VIDEO)

Adrian Chesnoiu: Prețul de la raft în marile magazine nu e decis de producător. Acesta are doar o marjă mică de profit. Sper ca legea privind combaterea practicilor neloiale să fie adoptată (VIDEO)
Foto: Adrian Ionut Chesnoiu / Facebook

Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii, îndemnat românii să cumpere produse agro-alimentare românești, pentru a-i susține pe micii noștri fermieri. Acesta a mai explicat faptul că, în marile lanțuri de magazine, prețurie de la raft nu sunt cele ”dictate” de producători, care au doar o mică marjă de profit. În acest context, ministrul a spus că speră ca în februarie să fie adoptată legea care combate concurența neloială și practicile neloiale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Agriculturii încurajează românii să cumpere produse românești

„Mesajul principal e către conumatorul principal să cumpere produse românești, cel puțin produse agro-alimentare românești. Toate mesajele mele publice au fost de susținere a consumului de produse românești.

O să vedeți că tot ce urmăresc e să sprijin producătorul român, să-i convingem pe toți românii să consume produse românești, că așa îi putem susține pe fermierii mici.

Dar nu e suficient, trebuie să venim cu politici publice de stimulare a consumului de produse românești, și asta faci când asiguri interconectarea dinrte producător și consumator.

La finele anului am făcut un târg de produse agro-alimentare în curtea Ministerului Agriculturii, care va deveni o obișnuință în fiecare sâmbătă și duminică. Să le oferim producătorilor români piețe locale în care să-și vândă produsele și consumatorilor posibilitatea să cumpere direct de la producător, (…) să nu mai intervină alte tipuri de taxe folosite de marile lanțuri, în care produsele pleacă de la un preț și ajung poate de trei ori cu prețul pe raft”, a declarat Chesnoiu, penru B1 TV.

Ce spune Chesnoiu despre prețurile la raft și legea anti-practici neloiale

„Prețul de la raft nu e cel cu care marfa pleacă de la producător. Producătorul are o marjă mică de profit și, din păcate, aici nu s-a făcut foarte mult în trecut.

Noi vom interveni, că avem acea lege cu combaterea concurenței neloiale, a practicilor neloiale care va ieși în februarie și sper să fie adoptată de Parlament, așa încât statul să aibă toate posibilitățile și pârghiile coercitive să intervină”, a mai declarat ministrul Agriculturii, pentru B1 TV.

În cadrul aceleiași emisiuni, Adrian Chesnoiu a mai vorbit despre programele Ministerului Agriculturii pentru susținerea fermierilor români și despre prețul la cartofi care „a crescut foarte mult în ultimii ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe