Adrian Oros: Din cauza modului bolnăvicios în care a fost păstorită agricultura, România pierde anual, timp de 10 ani, un miliard de euro. Acesta este eșecul guvernării PSD în agricultură (VIDEO)

Adrian Oros: Din cauza modului bolnăvicios în care a fost păstorită agricultura, România pierde anual, timp de 10 ani, un miliard de euro. Acesta este eșecul guvernării PSD în agricultură (VIDEO)
foto: Facebook

Adrian Oros a avut o intervenție, luni, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple intitulate „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”. Cu această ocazie, liberalul a acuzat PSD că „minte, învrăjbește, dezinformează și manipulează”.

Adrian Oros, despre „eșecul guvernării PSD în agricultură”

„Oamenii, fermierii, au înţeles demult că PSD minte, învrăjbeşte, dezinformează şi manipulează. Aţi călărit agricultura României timp de 22 de ani distrugând aproape tot. Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani, agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci, şi aşteaptă ca eu, ca noi, să facem minuni într-un an şi jumătate, an de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nevaforabile”, a declarat Adrian Oros.

Potrivit ministrului Agriculturii, „politicile «agrare»promovate în timpul PSD au condus la următoarele rezultate notabile”.

„Două sunt: în ani de creştere economică şi ani cu condiţii climatice favorabile aţi ajuns la contraperformanţa ca, începând din 2015, ţara aceasta să intre într-un deficit al balanţei comerciale, iar în 2019 aţi adus-o la 1,3 miliarde de euro. De asemenea, în 2019, Comisia Europeană a solicitat României reevaluarea raportărilor, pentru că aţi dat date falsificate într-un mod grosolan care au perturbat preţul la bursă şi implicit, au scăzut veniturile fermierilor români afectând, totodată, şi credibilitatea României faţă de partenerii europeni. Din cauza modului bolnăvicios în care a fost păstorită agricultura, România pierde anual, timp de 10ani, un miliard de euro. Aceasta este eşecul guvernării PSD în agricultură”, a mai spus Adrian Oros.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii a fost depusă de PSD

Camera Deputaților dezbate luni moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii. Moțiunea a fost depusă de PSD, care îl acuză pe Adrian Oros că, după 17 luni de guvernare, nu a învăţat nimic şi agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” său, potrivitAgerpres.

„Referitor la agricultură, se poate lesne observa că suntem într-o linie de criză accentuată, cauzată pe de o parte de seceta severă, care ne-a lovit în anul agricol 2019/2020, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a elabora politici publice protective şi stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare”, a transmisPSDîn document.