Adrian Țuțuianu: Eu și Marian Neacșu am fost sacrificați așa, ritualic. Noi nu avem o problemă cu PSD, ci cu modul în care partidul este condus astăzi (VIDEO)

Adrian Țuțuianu: Eu și Marian Neacșu am fost sacrificați așa, ritualic. Noi nu avem o problemă cu PSD, ci cu modul în care partidul este condus astăzi (VIDEO)

Adrian Țuțuianu, exclus din PSD alături de Marian Neacșu, a declarat luni, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, că nu are o problemă cu PSD, ci cu modul în care este condus partidul în acest moment.

”Sunt 20 de ani de când sunt în acest partid. (…) Iată că după 20 de ani de muncă cu rezultate foarte bune, astăzi am primit o sancțiune care mă întristează și mă dezamăgește.
Hotărârea luată de organele statutare este executorie. Voi sesiza comisia de etică a partidului, nu pentru că aș avea vreo speranță de la această comisie, dar pentru că așa prevede statutul (…) și mă voi adresa instanței de judecată.

Voi face tot ce depinde de mine. Sunt un om de stânga, nu mă dezic de ce am făcut în PSD. Din păcate, partidul, așa cum este el astăzi, este departe de ce vor cetățenii de la noi și de ce am promis noi în 2016”, a spus Țuțuianu.

În ceea ce privește înregistrările apărute în spațiul public în care el critica partidul, Țuțuianu a precizat că acestea au fost organizate de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

”Trei persoane sunt cunoscute. Cel care a organizat toată această poveste este Codrin Ștefănescu. Nu de capul lui. Alături de el un fost deputat PPDD, trecut prin PSD câteva luni, Radu Popa. Celălalt este Oprea, fostul președinte al Consiliului Județean, securist de meserie.

Cine a avut tehnică pe el în ședința respectivă urmează să stabilim, cercul s-a restrâns la patru persoane”, a mai spus Tuțuianu.

Întrebat dacă regretă că a afirmat că PSD este un ”partid de maimuțe”, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Eu nu am vrut să jignesc pe nimeni și colegii mei nu m-au condamnat și nu mi-au reproșat acest lucru. Eu am spus că ne-am comportat ca un partid de maimuțe, mă includ și eu în această categorie pentru că este inacceptabil pentru un partid politic în acest secol să accepte ca președintele să spună «mă duc la Palatul Cotroceni să propun președintelui României un prim-ministru pe care o să-l spun acolo și voi nu vi-l spun. Așa ceva n-am întâlnit în toată istoria politicii mondiale din ultimii o sută de ani”.

Fostul social-democrat a recunoscut că, de-a lungul timpului a acceptat mai multe lucruri din PSD care l-au nemulțumit și a explicat de ce a ales să facă acest lucru.

”Am acceptat, a fost o greșeală majoră. Am acceptat și alte lucruri care au fost în neregulă, dar nu cred că este cazul să persistăm în greșeli. (…)

Până la un moment dat, Liviu Dragnea a fost un om cu care s-a putut colabora. În al doilea rând, pentru că am pus mai presus interesul partidului și nu nemulțumirile de ordin personal.

La un moment lucrurile au devenit de neacceptat”, a mai spus Țuțuianu.

”Nici eu nu voi vota o moțiune de cenzură împotriva PSD. Noi nu avem o problemă cu PSD, avem o problemă cu modul în care partidul este condus astăzi”, a adăugat acesta.

Adrian Țuțuianu a precizat și că se așteaptă ca ceilalți social-democrați care au semnat scrisoarea prin care îl contestau pe Liviu Dragnea să fie înlăturați din funcțiile de decizie din partid.

”Părerea mea este că toți ce care au semnat scrisoarea, încet, încet vor fi înlăturați din toate funcțiile de decizie. Sunt convis că se va încerca scoaterea domnului Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, din funcția de vicepremier, după cum sunt convins că se va încerca preluarea organizației de București de la doamna Firea. Noi am fost sacrificați așa, ritualic”, a mai precizat Adrian Țuțuianu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.